mikosz83 Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Szukałem wszędzie mój problem, cóż nie ma nigdzie więc wklepię nowy temat. Mój problem polega na tym że, nie nie mogę zobaczyć załadowanego Windows'a XP. Zainstalowałem programik TVTool i tam w programiku ustawiłem coś aby wogóle można było widzieć film w TV z kompa. Miałem podłączony kabel z karty graficznej do TV. Po kliknięciu na coś monitor całkowicie się wyłączył ( lampka kontrolna zamieniła sie z zielonego na pomarańczową ). Ze strachu wyjąłem kable i resetowałem kompa. Podczas ładowania systemu zaraz przed pulpitem monitor wyłacza się ale system dalej ładuje i jest OK. Nie wiem co sie dzieje z kartą graficzną, myśle że od grafiki monitor wyłacza. Teraz obecnie siedze na starym komputerze a nowy jest obok i czeka na naprawe grafiki a monitor ten sam jak widać jest dobry i działa). Parametry kompa: Pentium 4 3.0 GHZ Grafika: Nvidia GeForce FX5900XT-VTD128 Pamięc : 512 MB RAM Windows XP Proffesional + SP2 POMOCY ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 A próbowałeś postawić na nowo winde? Od tego bym zaczął... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Odpal winde w trybie awaryjnym i zmień ustawienia w sterownikach. Jak nie pomoże to odinstaluj stery - również w trybie awaryjnym i porestarcie zainstaluj na nowo już w normalnym trybie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikosz83 Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Panowie, już nie trzeba pomocy. Najszybszą odpowiedź dostałem w forumie centrumxp. Pisał gościu żebym wszedł awaryjnie F8 i wywalał TVTool oraz stery grafiki a ja zrobiłem troche inaczej. Wchodziłem na awaryjnym na przywracanie systemu do niedzieli wstecz i pomogło !! Jak się ciesze. Przynajmniej nie musze wydawać serwisantowi za robote :D Pozdrawiam ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Fajnie że sobie poradziłeś :D , ale wyłącz to dziadostwo (przywracanie systemu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikosz83 Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 .... ale wyłącz to dziadostwo (przywracanie systemu). 1453893[/snapback] Dlaczego tak uważasz że przywracanie systemu jest dziadostwem, zadziwiłeś mnie :blink: Podaj negatywne przykłady... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 1. Spowalnia system 2. Jak jest naprawde potrzebne to nie działa 1+2=lepiej zrobić obraz systemu i go aktualizować go tak często jak trzeba. Oczywiście trzeba mieć minimum dwie partycje. Program musisz wybrać sam - ja używam Acronis True Image ale dobry jest też Ghost Nortona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...