g00f Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Chce kupic P4 2.53 i nie wiem jaka wybrac do niego plyte. Szczerze mowiac nawet nie orientuje sie jakie sa do niego plyty wiec czy mogli byscie mi cos zaproponowac? No i czy ma byc na ddr czy rimm(z przyzwyczajen do athlona wybral bym chyba ddr ale nie jestem pewien ktore byly by leprze) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 wiec na plyte bym poczekal (obslugujaca hyper threading).. i do tego DDR najlepiej 2 kosci 256mb pc 333(przyszlosciowo na plyty obslugujace dual channel- tak chyba sie pisze :D) a do takich naleza sis 655 - tylko nie wiem czy obsluguje hyper threading :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Pod P4 polecam płyty ASUS`a i chipset Intel i845PE. Jednak takie płytki kosztują blisko 900zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00f Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 wiec na plyte bym poczekal (obslugujaca hyper threading).. i do tego DDR najlepiej 2 kosci 256mb pc 333(przyszlosciowo na plyty obslugujace dual channel- tak chyba sie pisze :D) ( DDR 333 to oczywiscie ale co to jest ten hyper threading??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00f Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Pod P4 polecam płyty ASUS`a i chipset Intel i845PE. Jednak takie płytki kosztują blisko 900zł. Heh to niezla cena 8) Ale mogl bys mi napisac jakies dane techniczne...no poprostu czemu akurat te plyty? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 wiec na plyte bym poczekal (obslugujaca hyper threading).. i do tego DDR najlepiej 2 kosci 256mb pc 333(przyszlosciowo na plyty obslugujace dual channel- tak chyba sie pisze :D) ( DDR 333 to oczywiscie ale co to jest ten hyper threading??? jest to sztuczna emulacja 2 prockow na raz a fizycznie na plycie jest 1 - co w efekcie podnosi wydajnosc... za chwile zapodam link Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 sorx wszystkich z tweaka: tu jest link http://www.frazpc.pl/komentarz/5385 a tu z testami http://www.frazpc.pl/komentarz/5368 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00f Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 No tak ale na tego proca(3.06GHz) trzeba bedzie poczekac do 14 listopada zreszta ja juz wyjdzie to bedzie pewnie koszkowal kolo 3000zl wiec wole skozystac na jego wprowadzeniu i kupic taniej 2.53 bo gdybym mial tak ciagle czekac na cos nowszego to kompa nigdy bym nie kupil :D Wiec ponawiam pytanie-jaka plyte pod P4 2.35? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 wszystko co na SIS 655 :) najlepiej Asusa lub Abita wiem ze drogie ale na Asusie udalo mi sie mocniej podkrecic procja niz na MSI - co mam obecnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00f Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 A co myslicie o Epox`ach? Pod Athlony sie sprawdzaja... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Epox'y pod Intele wypadają bardzo słabo pod względem wydajności. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Teraz masz do wyboru albo cos na chipie i845PE albo na SiS 648, polecam plyty Asusa. Najlepiej poczekaj na chipset SiS 655, tu masz opis plyty Asusa (P4SDX) na tym chipie ktora pojawi sie za jakis tydzien: http://www.xbitlabs.com/news/story.html?id=1035928828 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Epox'y pod Intele wypadają bardzo słabo pod względem wydajności. ... i wlasnie SIS 648 od Epoxa jest bardzo, bardzo slaby. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweu Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Asus P4PE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Asus P4PE Taak, albo Asus P4B533 (+nowy Bios) Z Abita to polecam BD7 II (+nowy Bios) albo Abit BE7 (nie widziałem jeszcze w Polsce) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweu Opublikowano 8 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2002 Asus P4PE Taak, albo Asus P4B533 (+nowy Bios) Z Abita to polecam BD7 II (+nowy Bios) albo Abit BE7 (nie widziałem jeszcze w Polsce) P4PE ma hyper threading, ale P4B533 jest tańszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 8 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2002 ASUS P4B533 z nowym biosem też wspiera hyper threading i faktycznie jest tańszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joshua Opublikowano 8 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2002 Z tą obsługą Hyper Trading to jest tak ,że obsługa tego standardu jest możliwa i w starszych płytach po aktualizacji BIOS-u wiec nie ma potrzeby czekać (zawsze co jakiś czas pojawia się coś nowego i można czekać w nieskończoność) np. na stronie gigabyte-a leży sobie BIOS do mojej płyty z obsługą tej technologi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertcik Opublikowano 8 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2002 Pod P4 polecam płyty ASUS`a i chipset Intel i845PE. Jednak takie płytki kosztują blisko 900zł. Płyty z chisetem I845PE charakteryzują się mniejszą wydajnością od SIS 648 (na in4.pl porównanie tych chipsetów) pozatym I845Pe nie obsługuje AGPx8 i nie ma "pełnego" wsparcia dla DDR333 (szłyszałem że są problemy (in4.pl). Ja mam ASUSA P4Sx8 (sis 648) i ustawiam FBS spokojnie na 165 (wyżej może by się dało ale pamięci nie wyrabiają). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 8 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2002 Pod P4 polecam płyty ASUS`a i chipset Intel i845PE. Jednak takie płytki kosztują blisko 900zł. Płyty z chisetem I845PE charakteryzują się mniejszą wydajnością od SIS 648 (na in4.pl porównanie tych chipsetów) pozatym I845Pe nie obsługuje AGPx8 i nie ma "pełnego" wsparcia dla DDR333 (szłyszałem że są problemy (in4.pl). Ja mam ASUSA P4Sx8 (sis 648) i ustawiam FBS spokojnie na 165 (wyżej może by się dało ale pamięci nie wyrabiają). JAk to pamieci nie wyrabiaja. No to daj je na 333mhz przeciez mozna albo nawt nizej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertcik Opublikowano 8 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2002 Pod P4 polecam płyty ASUS`a i chipset Intel i845PE. Jednak takie płytki kosztują blisko 900zł. Płyty z chisetem I845PE charakteryzują się mniejszą wydajnością od SIS 648 (na in4.pl porównanie tych chipsetów) pozatym I845Pe nie obsługuje AGPx8 i nie ma "pełnego" wsparcia dla DDR333 (szłyszałem że są problemy (in4.pl). Ja mam ASUSA P4Sx8 (sis 648) i ustawiam FBS spokojnie na 165 (wyżej może by się dało ale pamięci nie wyrabiają). JAk to pamieci nie wyrabiaja. No to daj je na 333mhz przeciez mozna albo nawt nizejKurde muszę spróbować (temp. proca 40-41C przy FBS165, a na 166 widze czarny ekran i się delikatnie powiedziawszy się wkurzAAAAAAm) :twisted: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00f Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Robertcik tak sie sklada ze mam zamiar kupic podobny sprzet jaki ty masz...ale ile za niego dales? Glownie chodzi mi o tego radka. A tak wogole jak to nie mozesz dac wiecej niz 165 ? To chyba jednak sa leprze plyty :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...