kszonek Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 To co w temacie - jakie mozna najwyzsze napiecie na p4 2,4 HT notrthwood 0,13 um. Rozumiem, ze dobre chłodzenie, ale ile według was wytrzyma ten procek, ile wam wytrzymał, ile słyszeliście. standard ma ~1,575. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 1.7V możesz spokojnie dawać na AC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzid Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 u mnie standardowo jest 1.49 V i działam obecnie na taki napieciu 2.4@3.3GHz hehe w takim wypadku mam jescze troche zapasu :) Jak wpływa napiecie na procek(2.4HT FSB 800 Northwood )np.1.6V-1.7V tzn. w jakim stopniu skraca jego żywotność ?? chetnie bym go jeszcze podvoltował ale nie chce aby mi procek padł w kilka miesiecy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jet4 Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 jest możliwosć zmodowania do 1.85V! Jest to ukazane na www.overclockers.p, ale baaardzo skróce to żywotność proca. Lepiej tego nie rób, postrzegaj to jako element edukacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jet4 Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 1.7V to wystarczajaco dużo (granica bezpieczeństwa) i jeżeli masz chlodzenie ,które podoła temu to 3 lata wytrzyma przynajmniej w najgorszym przypadku na takich ustawieniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Sin Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Jade na na napięciu 1.825V (w BIOS-ie) działa tak od roku - jakoś nie widzę ,żeby procek "umierał" Najwyżej jak sie "sfajczy" to kupie sobie innego:-) Moim zdaniem wszystko zależy od chłodzenia - jak ktoś walnie 1.85 V na BOX-ie i FSB jakieś super wysokie - jeśli temperatura będzie oscylować w granicach wytrzymałości termicznej układu- to pewnie ,że sie spierdaczy! Gdzieś czytałem ,że taką bezpieczną granicą dokopania układowi jest kolo 15% ze standardowego napięcia. Czyli moj P4 ma 1.525V *115%(100%+15%)=1.75V w przyblizeniu Ponoć to chyba sprawa zdrowego rozsądku:P na overclockers.com też było na temat napięcia Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 No ja wgrałem nowego biosa i z maxc 1.6 pojawiło mi sie az do 1.9!!!!!!!!!! mam p4c800 delux.... po podniesieniu do 1.625 spalił sie bios :/ po wlutowaniu innego wszystko chodzi. Czyszczenie cmosu przez wyjecioe bateri (jak kiedys przesadzałem np z ramem to pomagało) nie dawało nic to samo zworka. Czy to był uszkodzony bios czy płyta nie ciagnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...