JxC Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 (edytowane) Witam Zastanawiam sie nad kupnem low-endowej plyty [pod Semprona 2400+]. Po ogolnych rozwazaniach ograniczylem sie do tych: 1. GigaByte 7VT600P-RZ 2. MSI KT6V-LSR 3. EPOX 8KRAI 4. GigaByte 7NF-RZ 5. ASUS A7V600-X 6. ASRock K7VU880 Ktora najlepsza? Mi przychodzi na mysl MSI, ale nie znam sie za bardzo. Raczej na jakims kosmicznym O/C mi nie zalezy, wazne zeby byla stabilna, miala LAN'a i ew. SATA tez sie przyda, i zeby mozna bylo na niej jakos pograc przy Radku 9550. Z tego co czytalem, to asrock jest kiepski, Asus jest klopotliwy i grzeje sie, dlatego te plyty raczej odpadaja, ale czekam na wasze komentarze. Moze jakies inne plyty w cenie do 250 zl? Wszelkie linki do tematow o powyzszych MB tez welcome. Dzieki z gory i prosze modow o wyrozumialosc ;) Edytowane 24 Maja 2005 przez JxC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 Jeśli Sata to nie wymóg to za ok210PLN masz już Abit NF7 rev.2.0. Jeśli mozesz jeszcze wysupłać trochę grosza to za ok 280PLN masz już najlepszą płytę pod Socket A :P czyli Abita NF7-S. Ma SATA, Soundstorma i świetne możliwości OC. Z tych które podałeś Epox zbiera niezłe opinie, nie miałem więc sam go nie ocenię. OT: Temat powinien trafić do działu Podstawowe i tam jest temat co kupić. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 Zgadzam się z przedmówcą; Abit najlepszy do OC. Lepiej ciut dołożyć i mieć święty spokój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JxC Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 Ok, wybralem Gigabyte'a :). Dzieki za odopwiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 No jak wybor byl ograniczony do tych plyt to ten gigabyte jest oki, bo na Nforce2 :) Gigabyte sa stabilne i zwykle bezproblemowe ale nie zabardzo do mega OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 do lekkiego OC mogl byc ten asus mi sie on nie grzeje bo temp chipsetu to srednio 38* i ladnie mi sie procek wykrecil jak na to ze na ram nie mozna davac voltow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...