Skocz do zawartości
TDK

Gainward Ti 4200 i serwis

Rekomendowane odpowiedzi

Więc tak jest taka smutna sprawa ;(. W owym Gainwardzie zmieniłem paste między GPU a radiator. Problem "kolorowych kropek" nadal występował ale 99% mniej. Niedawno (3 dni temu) karta poszła do serwisu. Ów serwis mówi że u nich ten problem nie występuje. Prawdopodobnie dotane moją karte spowrotem :(. I tu moje pytanko-co lepiej zrobić-nałożyć znów silikon między GPU a radiator, czy w jakiś sposób spalić karte ??. Czekam na sugestie.

-------------------------------------------------------------------------------------

Proszę adminów/moderatorów o NIE kasowanie/zamykanie tego wątka. Jest to dla mnie bardzo ważna sprawa. Z góry dziękuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehh. ALe chodzi mi o to że Gainward wymieniał te karty (użyj opcji szukaj). A ja zmieniłem paste i ten event występuje teraz bardzo żadko (ale występuje). I mam pytanie-przed moją ingerencją była tam pasta silikonowa. Skąd ją <span style="color:red;">ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span></span> Dostane coś takiego w sklepie ??l

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm... ja też miałem ten problem z moim gf4 i wysłałem go do serwiusu gainwarda [nic nie robiłem przy tym gf4] i po 5 dniach miałem nówkę :D z tym większym chłodzeniem.

a tak wogóle to ty kórwa nie umiesz czytać karty gwarancyjnej ?!? 8O a jak już robisz zmiany na grafie to tak żebymożna było je szybko przywrucić do stanu fabrycznego :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasta była biała. Ja zmieniłem na srebrną. Wytarłem białą nałożyłem swoją;). Teraz tylko pytanie-skąd <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> białą paste??:) Dostane normalnie w sklepie ??

Wytarcie mojej pasty i nałożenie białej jest jak najbardziej możliwe:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to <span style="color:red;">[ciach!]</span>a ładnie

Ja wysyłam swoją jutro,cierpliwośc moja się skończyła

no i znalazłem zastępczą

mam nadzieje że mi wymienią na nową

ostatnio wzrosła częstotliwość pojawiania się mozaiki

wczoraj 2 razy :evil: :evil: :twisted:

Metal co im dokładnie napisałęś???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stare chlodzenie to ograglu wentylek i radiator a nowe chlodzenie ma radiator w ksztalcie "kopnietej gwiazdy" tak bym to nazwał:D

a co sie dzieje z tymi kartami?

mi np. wyskaiwaly jakies paski na calym ekranie i komp zwisał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A macie jakieś zdjęcia

Jak kopniętej gwiazdy zboku czy od góry.

Mam wersje Golden Sample( okrągły radiator czerwony zkładający się z płaskiej płytki wentyla na środku otoczonego naokoło srebrymi blaszkami i przykrywką gainward Raczej trudno to wyjaśnić. ) i jakoś cienko się kręci, szybko pojawiają się artefakty 295/588.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A macie jakieś zdjęcia  

Jak kopniętej gwiazdy zboku czy od góry.

Mam wersje Golden Sample( okrągły radiator czerwony zkładający się z płaskiej płytki wentyla na środku otoczonego naokoło srebrymi blaszkami i przykrywką gainward  Raczej trudno to wyjaśnić.   ) i jakoś cienko się kręci, szybko pojawiają się artefakty 295/588.

no to ty masz to stare chlodzenie:D

zdjecie tego nowego kiedys bylo na jakiejs stronie ale za nic sobie nie przypomne:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...