ma3ek Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Na zdjęciu gazrurka chłodzona wodą. Wydajność powalająca. Całość opisana TUTAJ. Czyżby stare dobre WC i bloki "tylko" wodne odchodziło do lamusa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Viva La France! ;/ Jest gdzies po angielsku? Albo trzeba bedzie tłumaczeł przezożyc.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Kurde jak ten świat idzie do przodu.. Ja sobie dopiero proste wc kombinuje, jak wygadałem sie na wydziale że sobie wode do kompa zakładam to zpojrzeli na mnie jak na wariata...a tutaj już sie szykuje gazowanie wody :D Nie no ja wymiekam.. To morze od razu razem z bloczkiem na cpu kombinować arctic frezera? Przynajmniej miałbym już hp pod ręsą do modyfikacji bloczku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 no dobra ,ale co jest wspanialego w tym bloku - osiagi ma na poziomie Storma G4 (trzeba by dokladne testy zrobic bo proc prockowi nie rowny) w calym tescie jedna tabelka z wynikami i kupa nic nie wnoszacych wykresow (no jeden w miare znosny dla porownania) na Goracej Pipce jest duzo lepsza przewodnosc cieplna niz na miedzi ,wiec mozna sie bawic powierzchnia oddawania ciepla - pewnie powstana wersje rozwojowe tych blokow ,bo narazie zwiekszaja powierzchnie przez wydluzanie rurki fajnie ze juz przy przeplywie 150l/h osiaga praktycznie max swoich mozliwosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 ha narazie wole zostac przy swoim urielku ... :) to cos gazowego nie jeste mi do szczescia narazie potrzebna .. :) ale pomysl naprawde fajny .. tylko ciekawe iile wazy ta wersja 150mm ?? he bo ja to mam takie wrazenie ze jak bedzie sobie tak wisiala to urwie kawalek plyty ;] hehe .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Ktoś mi wytłumaczy o co w tym chodzi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Ktoś mi wytłumaczy o co w tym chodzi ?Chodzi dokładnie o to samo, co w zwykłym HP ino chłodzisz go wodą a nie dużym powietrznym radiatorem. Ogólnie rzecz biorąc HP dużo szybciej transportuje ciepło niż miedź a woda dużo lepiej odbiera wytransportowane ciepło niż powietrze :) Pomysł IMO jest bardzo udany i jestem strasznie ciekaw dalszego rozwoju tego projektu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 to oprocz cybantow na wycieki bedzie trzeba cos stosowac na wyloty, moze maska gazowa? jest tam gdzie cena bo mnie francuski zniechecil:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Z tego co wyczytałem to tylko prototyp ale projekt jest juz na ukonczeniu i niedlugo wchodzi do produkcji. ma3ek nie chodzi o szybkosc oddawania ciepla ale o wydajniejsze skraplanie gazu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pałeł Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 nie powiem bardzo ciekawy pomysł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzo911 Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 Mi sie to bardzo podoba:)) jak tylko pojawi sie na ebay to sobie sprawie:)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...