deek Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Witam Wczoraj korzystałem sobie normalnie z komputera,surfowałem po sieci nagle komputer sam mi sie wyłączył,odczekałem troche i znowu go włączyłem,po jakimś czasie znowu sie sam wyłączył(całkowicie,nawet z listy).Jak myślicie co może być tego przyczyną,ja osobiście podejrzewam zasilacz mam 300W ale niestety niewiem jakiej firmy.Mój komp to :AMD ATHLON XP+ 3200 (BARTON) FSB 400 1GB ELIXIR RAM DDR FSB/400 GIGABYTE GEFORCE FX 5700 128MB/128 BIT PŁYTA ABIT NF7 NFORCE 2 ULTRA 400 DYSK SEGATE BARRACUDA 40 GB/7200 OBRT. MONITOR LG FLTARON 775FT NAPĘD DVD LITEON,NAGRYWARKA NEC 25100A DRUKARKA LEXMARK Z612 I GŁOŚNIKI CREATIVE 2.0. OK to wszystko czy do tego zestawu starcza 300 watowy zasilacz????? .Prosiłbym także żebyście mi doradzili jakiejś dobrej(niezawodnej firmy zasilcza),ilu watowy ma być??(dodam jeszcze że w przyszłości zamierzam zmienić grafike na gf6600gt) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N2O Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 zależy jakiej firmy masz ten zasilacz... jeżeli codegen to raczej on poszedł spać :D kup sobie jakiegos chiefteca 360 lub 420 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jvt Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 (edytowane) a czy komp Ci nie wydaje zadnych dzwiekow? jak ja zle zalozylem radiator na procku to sam sie wylaczal i zaczynal wyc alarm bo sie komp przegrzewal :D jak nie to, to napewno PSU, jak napisal kolega wyzej. Edytowane 26 Maja 2005 przez jvt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deek Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 nie komputer nie wydaje mi żadnych dziwięków,no niestety tak jak sie spodziewałem padł zasilacz (prawdopodobnie) :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Witam Wczoraj korzystałem sobie normalnie z komputera,surfowałem po sieci nagle komputer sam mi sie wyłączył,odczekałem troche i znowu go włączyłem,po jakimś czasie znowu sie sam wyłączył(całkowicie,nawet z listy).Jak myślicie co może być tego przyczyną,ja osobiście podejrzewam zasilacz mam 300W ale niestety niewiem jakiej firmy.Mój komp to :AMD ATHLON XP+ 3200 (BARTON) FSB 400 1GB ELIXIR RAM DDR FSB/400 GIGABYTE GEFORCE FX 5700 128MB/128 BIT PŁYTA ABIT NF7 NFORCE 2 ULTRA 400 DYSK SEGATE BARRACUDA 40 GB/7200 OBRT. MONITOR LG FLTARON 775FT NAPĘD DVD LITEON,NAGRYWARKA NEC 25100A DRUKARKA LEXMARK Z612 I GŁOŚNIKI CREATIVE 2.0. OK to wszystko czy do tego zestawu starcza 300 watowy zasilacz????? .Prosiłbym także żebyście mi doradzili jakiejś dobrej(niezawodnej firmy zasilcza),ilu watowy ma być??(dodam jeszcze że w przyszłości zamierzam zmienić grafike na gf6600gt) 1464439[/snapback] Zacznij od sprawdzenia temperatury CPU w biosie i organoleptycznie, pozniej martw sie zasilaczem, a na poczatek odlacz wtyczki z MoBo i podlacz jeszcze raz, tam plyna bardzo duze prady i przy slabym styku jest duzy spadek napiecia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C!@zzz Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 zmień topic na nazwe regulaminową !!!! ja bym stawiał na zasilacz ściągnij se speed fana i zbadaj tem procka i napiecia a potem kup jakiegoś chifa 420W neotec 420W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 zmień topic na nazwe regulaminową !!!! ja bym stawiał na zasilacz ściągnij se speed fana i zbadaj tem procka i napiecia a potem kup jakiegoś chifa 420W neotec 420W 1464504[/snapback] Zanim co do czego to niech troche odchudzi kompa ;) wywalic polowe ramu, floopa, cd-rom, underclockowac procka... i sprawdzic wtedy czy da rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deek Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 A mam pytanie,szukałem teraz troche w internecie zasilaczy i obudowy wybrałem to:obudowa to TRACER CORAL TRO-676(bez zasilacza) i właśnie czy pasował by mi do niej takie zasilacz i poprawnie działał CHiEFTEC (GPS-45AA-101A) 450 W http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=18095.Obudowe wybrałem taką kiepską ze względów finansowych nie stać mnie na lepszą(a kase wole zainwestowac w lepszy zasilacz).Prosiłbym o odpowiedz i dobre rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P@weł m Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Tak jak wszyscy mówią kup sobie onowy zasilacz przynajmniej 350W jakiej znanaj firmy. Uzyskasz stabilizację systemu i pomoże Ci on w podkrecaniu. Oczewiście w przyszłości. A pozatym dbaj o czystość zasilacza(jego wentylatora). U mojego znajomego komp się zawieszał na rozruchu BIOS-u.Przyczyna tego było duzo kurzu na wentylatorze w zasilaczu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 A mam pytanie,szukałem teraz troche w internecie zasilaczy i obudowy wybrałem to:obudowa to TRACER CORAL TRO-676(bez zasilacza) i właśnie czy pasował by mi do niej takie zasilacz i poprawnie działał CHiEFTEC (GPS-45AA-101A) 450 W 1464608[/snapback] Zasilacze sa standaryzowane, nie ma "czy wejdzie" on poprostu musi wejsc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deek Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 aha ok dzięki za rady :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Nie kupuj w komputroniku bo strasznie drogo!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Nie kupuj w komputroniku bo strasznie drogo!!!! 1464853[/snapback] I czasami wielka "laska" z oddaniem czegos na gwarancje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deek Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 o tym żeby nie kupować w komputroniku to doskonale wiem bo straszna drożyzna tam,ja poprostu podałem linka z dokładnym opisem i zdjątkiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...