Skocz do zawartości
Mi0deK

Awaria

Rekomendowane odpowiedzi

Szlak trafił procka. Założyłem athlona 2200+ ma płyte DFI NFII ULTRA INFINITY - wszystko chodziło spoko - temperatura w stresie nie przekraczała 45 st. a tu nagle jedna zwiecha - trzebabylo zrestartować kompa - u już nie wstał. Jak sie okazało padł procek. Co mogło to spowodować - czekam na sugestie bo nie mam zielonego pojęcia:(((((((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szlak trafił procka. Założyłem athlona 2200+ ma płyte DFI NFII ULTRA INFINITY - wszystko chodziło spoko - temperatura w stresie nie przekraczała 45 st. a tu nagle jedna zwiecha - trzebabylo zrestartować kompa - u już nie wstał. Jak sie okazało padł procek. Co mogło to spowodować - czekam na sugestie bo nie mam zielonego pojęcia:(((((((

1466307[/snapback]

Mogl byc pech, mogl byc krzywo zalozony radiator i wkoncu ulamal sie kawalek jajka , w najgorszym wypadku awaria stabilizatora na plycie glownej i procek sie spalil od za duzego Vcore :P ale to raczej nie to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przypadek - albo poprostu procek z wada fabryczna - po to jest gwarancja

mi duron 1400 wlozony do innej plyt padl - mimo ze wczesniej dzialal pol roku -tutaj podejzewalem plyte ,ale 1800+ dziala na niej caly czas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak był podkręcony i zwiększone napięcie to bardzo możliwe ze umarł od napięcia ;] i zwiekszenia mhz. Jak default to raczej wada fabryczna, tez kiedys miałem tak ze włozyłem nowego thortona 2000+ do płyty i nie wstał, po prostu jakaś wada której nie widac gołym okiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi