Skocz do zawartości
mikolaj2277

Temp. Na Grafice

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanie odnosnie grafiki -czy w waszych laptopach tez nagrzewa sie tak niemilosiernie??? karta ustawiona jest nominalnie a w miejscu ,ktore pokazuje na zdieciu (srubki i reszta) sa piekielnie gorace .Z zewnetrznej strony nie odczuwa sie tego az tak bardzo,natomiast po wyjeciu bateri jest ona poprostu goraca -czy zbytnie nagrzanie nie spowoduje jej uszkodzenia(powinna wytrzymac temp do 60 stopni) pozatym nie wiem czy to jest normalne ???

P.S. na zielono zaznaczylem miejce o ktore mi chodzi ,aha i jeszcze jedno wentylator na srodku-nie uruchamia sie nawet przy duzym obciazeniu ktos wie dlaczego?? :? z gory dzieki za pomoc

Dołączona grafika

1 wentylator od lewej- grafika

2 wentylator (srodek) ???

3 went z prawej procek

Edytowane przez mikolaj2277

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na tej samej karcie mam 80C w spoczynku i 63 podczas grania.A wentyaltor mam tylko 1 od procka.proponuje ci sciagnac ten program:

http://www.lavalys.com/products/download.php?pid=1&lang=en

w tej najnowszej wersji wykrywa czujnik ciepla na rdzeniu procesora x600 i drugi czyjnik "okolica proc. graficznego" jak bedziesz mial te dane to napisz jakie sa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na tej samej karcie mam 80C w spoczynku i 63 podczas grania.A wentyaltor mam tylko 1 od procka.proponuje ci sciagnac ten program:

1467119[/snapback]

pobralem everesta ale nie wykrywa mi temperatury ani na procu ani na vga czujnik jest tylko na hdd jak zciagne wersje ultimate to sprawdze czy dziala i podam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi