maciuchana Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 (edytowane) Od pewnego czasu zacinaja mi się filmy na komputerze mam win 98 256 ram procek 1000 mhz ge forca 2 wcześniej nie miałem takiego przypadku...może to zależy od jakiegoś kodeka?? sam nie wiem, Prosze was o to zebyście napisali (łopatologicznie) co moze być nie tak..... NO i jeszcze jedno mam 2 systemy na jednym kompie i na win xp gdy się połącze z internetem przez neo to po kilkunastu minutach się sam rozłącza z netem moze wiecie co trzeba ustawić aby się nie rozłączał???? Edytowane 28 Maja 2005 przez maciuchana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HELLBOY Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Co do filmów to bym przeinstalował kodeki. Może windows coś popsuł. On to lubi. Co do neo to sprawdź czy w konfiguracji połączenia nie masz ustawione wyłączanie po pewnym czasie bezczynności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sekman Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Usun wszystkie i zainstaluj te: download i te: download 2 U mnie po ich zainstalowaniu wszytsko smiga bezproblemowo B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciuchana Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 (edytowane) Usun wszystkie i zainstaluj te: download i te: download 2 U mnie po ich zainstalowaniu wszytsko smiga bezproblemowo cool.gif Niestety nic nie dało! ale wcześniej wszystko chodziło na 6+ Co do filmów to bym przeinstalował kodeki. Może windows coś popsuł. On to lubi. Co do neo to sprawdź czy w konfiguracji połączenia nie masz ustawione wyłączanie po pewnym czasie bezczynności. Wszystkiego już próbowałem nawet myślałem że to jest od RPC i inny opcji ale nic nie wiem poprostu co to może być...Po paru minutach wywala błąd 763 dokładnie nie pamiętam i jakiś protokól i to wsio Edytowane 28 Maja 2005 przez maciuchana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sekman Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 moze jakis vir?? trojan?? instaluj avasta przelec nim kompa. jesli to nie szkodnik jakis to nie mam pojecia... a format?? on zawsze skuteczny :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Przeinstaluj windowsa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciuchana Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 moze jakis vir?? trojan?? instaluj avasta przelec nim kompa. jesli to nie szkodnik jakis to nie mam pojecia... a format?? on zawsze skuteczny :huh: 1469495[/snapback] Skanowałem pandą ale nic ie wykryła, chyba raczej zainstaluje ponownie win 98 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Sid-The-Rat=> Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 a wez sprawdz te filmiki ktore chodzily ok bo jesli odpalasz cos nowego - to sie nei dziw - 1ghz to jest jakies 2 razy za malo, zeby odpalac cos w rozdzialce wiekszej niz 800*600 o hdtv nie ma co marzyc wogole - tam 2.5ghz nie starcza koniec z bajkami, ze filmy chodza na celeronie 333 czy duronie 1ghz.. to bylo prawda.. 2 lata temu? 3 lata temu? teraz film zrobiony zgodnie z zasadami sztuki ledwo klatkuje na 2ghz - za to wyglada bajecznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HELLBOY Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Nie masz absolutnie racji. Jest rok 2005 a ja mam PII 450 256 MB ram i wszystko mi śmiga super i to na windzie XP Prof. Wcześniej miałem (pół roku temu) PII 233 z 128 MB ram na XP jak i 98 SE i też specjalnie nie narzekałem. To kwestia konfiguracji kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moonmaker05 Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 (edytowane) a ja mam athlona 3200+ 64 bit 2 ghz i mi kazdy film bajecznie chodzi maly duzy tylko film 1024x768 mi troche sie wcina Edytowane 29 Maja 2005 przez moonmaker05 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciuchana Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 wcześniej wszystko chodziło bez problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Sid-The-Rat=> Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Nie masz absolutnie racji. Jest rok 2005 a ja mam PII 450 256 MB ram i wszystko mi śmiga super i to na windzie XP Prof. Wcześniej miałem (pół roku temu) PII 233 z 128 MB ram na XP jak i 98 SE i też specjalnie nie narzekałem. To kwestia konfiguracji komp tos przys... powiedzial cos madrego odpal dowolny film w hdtv i powiedz, ze ci dziala... usmiac sie mozna czytajac takie brednie 1024*768 jest GORSZE niz hdtv! hdtv to 1280*720 i więcej.. i jest spora szansa, ze na twoim a64 TEZ bedzie cial... ciekawe kiedy w koncu do kart graficznych znow trafia akceleratory 2d i sprzetowe wspomaganie kompresji video - bo czas juz najwyzszy - to co jest teraz to zart Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 (edytowane) wcześniej wszystko chodziło bez problemu 1470398[/snapback] Jak te same filmy tną ci na 98 a nie tną na XPku, to wina windsa. Dezinstalacja starych kodeków i wrzucenie nowych nie pomogło, to format i od nowa. A jeśli na XP możesz oglądać bez problemu, no to raczej nie ma o co robić chałasu. Edytowane 29 Maja 2005 przez Mastiff Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawnOfSun Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 Musisz mieć mieć coś posypane z kodekami, zainstaluj coś ala Divx AntiFreezer or smg. ;] Możliwe że za dużo kodków zaintalowałeś ;) btw. cóż za pomoc, "zreinstaluj wina" to może od razu format c: :> xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciuchana Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 Jak te same filmy tną ci na 98 a nie tną na XPku, to wina windsa. Dezinstalacja starych kodeków i wrzucenie nowych nie pomogło, to format i od nowa. A jeśli na XP możesz oglądać bez problemu, no to raczej nie ma o co robić chałasu. 1470463[/snapback] Gdy korzystam z internetu to często oglądam jakieś filmiki czy filmy! na xp się nie zacinają ale internet sie co chwilę wyłącza a więc wole żeby na 98 wszystko chodziło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Sorki niedoczytałem o tym. Gdzieś na forum widziałem temat o problemie rozłączania netu z neo przez XPka. ( jak nie znajdziesz, daj znać). A z filmami, to tak jak wszyscy mówią: pozbądź się wszystkich kodeków, wszystkich, nawet tych od dźwięku, potem możesz wrzucić jakiś kombajn typu K-Lite albo FFDShow i sprawdzić, czy jest oki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 (edytowane) podpinam sie pod temat :wink: mam u siebie problem z filmami w formacie WMV, napewno jest to wina kodekow, ale nie moge sobie z tym poradzic (probowalem juz wielu :mur: ) chodzi o to ze niektore dzialaja a niektore wyswietlaja tylko kolorowe kwadraty :angry: . wydaje mi sie ze to wina nero, gdyz na innym kompie z tymi samymi kodekami te filmy normanie dzialaja, na tym drugim nie ma nero. czy mozna temu zaradzic bez wywalenia nero? Edytowane 1 Czerwca 2005 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 zna ktos rozwiaznie mojego problemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HELLBOY Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Jeżeli nie używasz nero bezpośrednio do oglądania filmów to nie widzę związku pomiędzy aplikacją a problemem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 wydaje mi sie ze on jakies kodeki ma w sobie ktore sie gryza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...