Grabmen Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 (edytowane) Mam taki problem, uruchamian kompa zalancza sie i po 3-4s gaśnie. Nie pikając nic. Rozebrałem go już na części pierwsze zostawiłem samego proca i podlaczylem do zasilania i dalej nic. Plyta tylko zasila wentylator bo sie kreci ale nie wydaje z siebie zadnego sygnału. Co może być przyczyną procek z wentylatorem wyciągałem sprawdzałem czy nie jest ukruszony i nie jest. Przeczyscilem socket ale efekt dalej żaden. Edytowane 28 Maja 2005 przez Grabmen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Zrób clear C-mos ustaw FSB na 100 Mhz i odpal jak nie zaskoczy to pojdz do kumpla z prockiem i zasiłka. Jesli procek i zasiłka odpali na innej mobo to twoja jest padła. Bardzo prawdopodobne ze padły w niej kondensatory elektrolityczne od sekcji procesora. Sprawdz czy one nie sa wybrzuszone i czy coś z nich nie wycieka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabmen Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 (edytowane) To zrobie ale dopiero dziś pod wieczór. Natomiast spróbowałem odpalić płyte bez procka i wtedy się nie wyłancza po tych 3-4s. Clear CMOSA robiłem też nie pomaga. Edytowane 29 Maja 2005 przez Grabmen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 to ze po kilku sekundach sie wlacza to prawie pewne ze proc ci straszliwie grzeje. Ja mialem to samo jak kupilem semptrona i chlodzilem go prostym wiatrakiem i radiatorem z p3. Komp sie wtedy nawet nie wlaczal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...