Skocz do zawartości
Darks

Neostrada 2 Mb

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem nie ma sensu sie w to ladowac. Przy ograniczeniu 35 GB w 3 osoby wykorzystacie go w ~10dni (wiem po sobie) a mam o wiele wolniejsze laccze... jedynie jesli zakladasz z dwoma dziadziami i lacze masz tylko dla siebie.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

A moge jakos przydzielić danego użytkownikowi np że ma tylko 10 GB do ściągnięcia i potem jemu tylko spadnie transfer ?

Nie możesz limit masz przecież na łącze którego oficjalnie poza lokal dzielić nie można więc nie ma takiej opcji ewentualnie mżesz wyciągnąć kabel z routera i powiedzieć kolegom "limit przekroczony"

Ale powiem tak jeszcze na 2 osoby to jest sens dzielic , ale na 3 to będą zaraz kłótnie że ten ściągnął tyle a ja nie miałem kiedy i nie ściągnąłem nic skończy sie na tym że w pierwsze dni miesiąca będziecie wszyscy w 3 ciągnąć wszystko bez opamiętania żeby jak najwięcej skorzystać zanim się limit skończy (no chyba że koledzy tylko po stronkach chodzą a mało ściągająwtedy to ma sens) inaczej dałbym sobie spokój.

Jak dla mnie to łącze jest super i nie mam żadnych powodów do narzekań ale to jest łącze na 1 góra 2 osoby , a limit właśnie po to TP wprowadziła żeby nie dzielić mi tam nie przeszkadza dzisiaj 29 a ja mam ledwo 20 giga :/

Ja bym radził jeszcze 2 osoby znaleźć i założyć sobie sieć na DSL 1000

303zł miesięcznie 303/5 za 60 zł macie net jak się patrzy mój kumpel ma siec 8 osób na tym DSL chodzi bardzo fajnie pozatym macie 4 adresy IP zewnętrzne i 100 MB w sieci , a predkość 1024 download 256 upload

Edytowane przez sztandar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak prawde mówiąc to 35 GB limit to całkiem sporo , ostatnio monitoruje ruch w mojej sieci średni transfer to 10 - 15 GB / miesiac a mam 7 osób w sieci . Tylko z tym mam dobrze że przez ponad 2 lata pobytu w mojej sieci ludzie zdążyi się już nacieszyć dostępem do sieci i nie ściagaja wszystkiego co wpadnie im w ręce .

Czy się opłaca ? Pewnie ponieważ Neo jest o połowe tańsze od dsl i chociaż na początku będziesz mógł meć problemy z nie przekraczaniem limitu to po paru miesiacach nawet go nie wykożystacie ;) Najważniejsze żebyś przed podpisaniem umowy porozmawiał z przyszłymi osobami w sieci że np. kiedy przekroczycie 30 GB to wszyscy zaprzestaja ściągać i czekacie do następnego okresu rozliczeniowego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi