Darks Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Mam takie pytanie: opłaca sie dzieli Neostrade 2 MB na 3-4 użytkowników. chodzimi o siec osiedlowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolister Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 To zależy od tego czy bedziecie dużo ściągać, bo jesli tak to nie bardzo bo są limity. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 ja bym na waszym miejscu brał DSL i na legalu dzielił , neo nie ma sensu według mnie dzielić na więcej niż 3 osoby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darks Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Nas bedzie 3 osoby o wychodzi gdzieś 666 kb/s. Jak wszyscy bedą w sieci. A jak bedzie jeen użytkownik to całe 2 mb jest jego. Limit jest 35 GB więc wychodzi 11 GB na osobe (powyżej). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 DSL jest lepszy - dzielisz na legalu, masz stale IP (?) i nie ma limitu zadnego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darks Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Tyle że DSL jest drogi a neo na 24 miecha nawet spoko wychodzi na 3 osoby około 56 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sekman Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Moim zdaniem nie ma sensu sie w to ladowac. Przy ograniczeniu 35 GB w 3 osoby wykorzystacie go w ~10dni (wiem po sobie) a mam o wiele wolniejsze laccze... jedynie jesli zakladasz z dwoma dziadziami i lacze masz tylko dla siebie..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darks Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 A moge jakos przydzielić danego użytkownikowi np że ma tylko 10 GB do ściągnięcia i potem jemu tylko spadnie transfer ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 (edytowane) Cytat A moge jakos przydzielić danego użytkownikowi np że ma tylko 10 GB do ściągnięcia i potem jemu tylko spadnie transfer ? Nie możesz limit masz przecież na łącze którego oficjalnie poza lokal dzielić nie można więc nie ma takiej opcji ewentualnie mżesz wyciągnąć kabel z routera i powiedzieć kolegom "limit przekroczony" Ale powiem tak jeszcze na 2 osoby to jest sens dzielic , ale na 3 to będą zaraz kłótnie że ten ściągnął tyle a ja nie miałem kiedy i nie ściągnąłem nic skończy sie na tym że w pierwsze dni miesiąca będziecie wszyscy w 3 ciągnąć wszystko bez opamiętania żeby jak najwięcej skorzystać zanim się limit skończy (no chyba że koledzy tylko po stronkach chodzą a mało ściągająwtedy to ma sens) inaczej dałbym sobie spokój. Jak dla mnie to łącze jest super i nie mam żadnych powodów do narzekań ale to jest łącze na 1 góra 2 osoby , a limit właśnie po to TP wprowadziła żeby nie dzielić mi tam nie przeszkadza dzisiaj 29 a ja mam ledwo 20 giga :/ Ja bym radził jeszcze 2 osoby znaleźć i założyć sobie sieć na DSL 1000 303zł miesięcznie 303/5 za 60 zł macie net jak się patrzy mój kumpel ma siec 8 osób na tym DSL chodzi bardzo fajnie pozatym macie 4 adresy IP zewnętrzne i 100 MB w sieci , a predkość 1024 download 256 upload Edytowane 29 Maja 2005 przez sztandar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 lol mozesz ustawic ze obetnie transfer po wykorzystaniu np 10gb, ale do tego musisz miec serwer i troche umiejetnosci.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Tak prawde mówiąc to 35 GB limit to całkiem sporo , ostatnio monitoruje ruch w mojej sieci średni transfer to 10 - 15 GB / miesiac a mam 7 osób w sieci . Tylko z tym mam dobrze że przez ponad 2 lata pobytu w mojej sieci ludzie zdążyi się już nacieszyć dostępem do sieci i nie ściagaja wszystkiego co wpadnie im w ręce . Czy się opłaca ? Pewnie ponieważ Neo jest o połowe tańsze od dsl i chociaż na początku będziesz mógł meć problemy z nie przekraczaniem limitu to po paru miesiacach nawet go nie wykożystacie ;) Najważniejsze żebyś przed podpisaniem umowy porozmawiał z przyszłymi osobami w sieci że np. kiedy przekroczycie 30 GB to wszyscy zaprzestaja ściągać i czekacie do następnego okresu rozliczeniowego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...