Ganeon Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 racja... ale chodziło mi o to ze jest to bajer nie podnoszacy wydajności (a nawett pogarszajacy... oile mozna mówić o wydajności w tym przypadku) chromowany czy pozłacany - zbyt bling-bling jak na mój gust (chociaz gdyby powstały wiatraki ze spinerami B) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Piaskowanie daje chropowata pow dzieki czemu powieksza sie oddawanie ciepła bo robia sie jak by mikroskopijne wgłebienia w miedzi 1559355[/snapback] racja... ale chodziło mi o to ze jest to bajer nie podnoszacy wydajności (a nawet pogarszajacy... o ile mozna mówić o wydajności w tym przypadku) 1559448[/snapback] hehe jeden zaprzecza drugiemu ... aa ja przychylam sie raczej do tej pierwszej wersji ze poleprza wydajnosc ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 hmmm a woda w te mikroskopowe otworki wejdzie? mi sie wydaje że tam wciśnie sie powietrze i tyle... cho w sumie nie powinno pogorszy wydajności... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 hehe jeden zaprzecza drugiemu ... aa ja przychylam sie raczej do tej pierwszej wersji ze poleprza wydajnosc ... 1559590[/snapback] Ta druga to była odpowiedz do mojego postu.. ;] Chodzilo o chromowanie a nie piaskowanie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 bingo. ale fajne wyszło. tak juz bywa jak sie zaczyna gadać nie na temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 (edytowane) biore sie za reza :D a właściwie myśle nad 'projektem' niedawno był temat o rezie w 5.25, zrobie podobny tylko że tylna ścianka z krócami bedzie pod kątem 30/45(jeszcze nie zdecydowałem) a przodzie coś jakoś trzasne (ort?) napis w stylu "Ice Ql ! " ;) Uv inside i bedzie git ;) o jak dobrze miec kompa mlodszego rodzeństwa do testowania własnych błędów ;) Tylko jaki kąt...? P.S. już opracowałem metode cięcia pleksy wyżynarka ;) :D P.P.S ktoś może mi podac wymiary (tzn ile miejsca potrzebuje między ściankami) jakaś pompka (mała..!) 45 or 30? vote! Edytowane 13 Sierpnia 2005 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Piaskowałem moj blok ale drobnym piaskiem i nie robiłem testów wydajnościowych ale myślę że jest to dobry pomysł bo zwiększa powierzchnie kontaku Woda Miedz. W lampach elektonowych piaskowane anody maja większa emisyjnośc ciepła ale teraz nie podam ile bo nie mam akurat tu książki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Piaskowanie na pewno podnosi wydajnosc (no juz na pewno nie obniza ;) ), nawet jezeli nieznacznie odniesie to zawsze podniesie ;) - o 0,0000000001 st C spadnie temp na procku :D hehe. nie no mysle ze wiecej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 aa myslicie ze jest szansa zeby na wypiaskowanym urieliu spadla temp ok o 1* C ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Mozliwe, jak dla mnie moze nawet byc wiecej ;) powiem tyle jak nie sprobujesz to sie nie dowiemy ;) zobacz i porownaj mysle ze to duzo powie wszystkim, vchyba ze ktos juz to sprawdzał. Ja jak zrobieswoj blok - mam w planach, ale kiedy to nastapi nie wiem, pewnie w nastepne wakace :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 moze niech samahain cos powie jego bloki sa piaskowane i mogl by zrobic testy to jak ?? moze cos wiecej nam powie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rhezuz Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 hinco i jak tam postępy nad twoim wc??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 (edytowane) hmmm z tego co są foty jest bloczek na grafe r9550 ale niestety mam z nią problemy i narazie nie zakładam zrobiłm dzisiaj bloczek na Celerona 1 Ghz i również dzisiaj próbowałem zrobić na nb ale mi sie już nie chce, chodzi mi o top jak któryś z abadonów ale nie mam wystarczająco grubej pleksy:/ wmontowałem kadetta w bude, zrobiłem reza nosze sie z zamiarem zrobienia mojego Chiefa @ wc wyciąłem fikuśne okno zrobiłem rheobusa w miejsce 5,25 chyba tyle Zrobie zaraz foty i zobaczycie jak to badziewnie wyszło :/ Za jakaś godzine bedą [; Edytowane 13 Sierpnia 2005 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 ostatnie dzieło , oczywiście nie zbyt prof ale mi wystrczy ;) i dawid i goliat ;) rheobus rezik kadett@ home window(s) Ciekawy jestem czy bedą miniatury czy złe linki dałem <_< Nie chce krytyki ;) w sumie miałem pokazać jak wszystko skończe, ffoty sąz koma i do tego nic nie jest w pełni skończone ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rhezuz Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 (edytowane) good job :) ten blok ala uriel to finy cięte szlifierką?? jakej grubej plexy użyłes do budowy reza ??? czym kleiłes plexe?? a czy 4 mm plexa stykłą by na góre i dół reza ( jak by boki , przód i tył były z 12mm) też planuje zrobic w miejsce cd :) Edytowane 8 Sierpnia 2005 przez rhezuz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quarantino Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 pleksa cienka i krzywo przykręcona, wydaje mi się spód nie równy, ta uszczelko to chyba oring i strasznie się rozlazła, liche foty, pozatym jak na pierwszy raz to elegancki bloczek ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 (edytowane) to tylko przetarcie szlaków ;) klej do pleksy miałem nawet nie wiem jaki, ale kleił, tylko trzeba było go nie za dużo nakładać,ciężko mi było dociąci idealnie wyżynarką :/ plexa 8mm, 12 o wiele wiele za gruba, cieższa do obróbki. 4mm? mysle że cienka ale wystarczyłaby spokojnie listki cięte of kors szlifierką + wyrównanie brzeszczotem quarantino, czego Ty wymagasz od Nokii ;) W bloczku mam zamiar wymienić oring na cieńczy ten jest 4mm 8O P.S. Czym tniecie plekse? :unsure: Edytowane 9 Sierpnia 2005 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 z góry prosze wszystkich fanatyków zerowych oporów o nie oglądanie zdjęc ;) zrobiłem bloczek na nb, rozstaw 60mm 8O nie wiem czy bedzie pasował wszedzie :/ docelowo jest na nf 4 asusa. http://img96.imageshack.us/img96/1143/image4742qe.jpg zrobiłem jeszcze na życzenie klienta top dla a64 http://img96.imageshack.us/img96/8352/image4753du.jpg myślcie że na nb ta miniatura styknie? nie wiem jak to to sie grzeje.. :? nie chce krytyki za jakieś krzywe wycięcie pleksy nawiercenie czy coś [; nie jestem jeszcze wprawiony.. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 A tak sie zastanawialem kto to na Allegro homemade'y sprzedaje... Nadal musisz popracowac nad.. jakoscia zdjec - bo za cholere nic nie widze.. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 (edytowane) moim marzeniem jest cyfrówka... kończy sie na komie siory... a w rzeczywistości pozostaje mó j badziewny 1 Mpix :x Edit: Specjalne foto dla m!k'a (obchodzącego dzisiaj urodziny [;) mam nadzieje że cokolwiek wiecej zobaczycie..... http://img234.imageshack.us/img234/4007/image4778sg.jpg http://img234.imageshack.us/img234/3976/image4783tc.jpg Edytowane 13 Sierpnia 2005 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 (edytowane) z góry prosze wszystkich fanatyków zerowych oporów o nie oglądanie zdjęc ;) zrobiłem bloczek na nb, rozstaw 60mm 8O nie wiem czy bedzie pasował wszedzie :/ docelowo jest na nf 4 asusa. 1592672[/snapback] mechl!k -> wszystkiego najlepszego :) Na moje bloki wygladaja beznadziejnie ale kazdy od czegos zaczynał ja jednak radze ci nie sprzedawac swoich pierwszych "wynalazkow" :lol: bo wiem ze to moze sie nie za dobrze skonczyc O ile wiem masz juz gwintownik mozesz zdradzic jak udało ci sie tak krzywo nagwintowac otwory? :lol: Edytowane 13 Sierpnia 2005 przez Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 (edytowane) sam mam obawy przed ich sprzedawaniem, ale przestrzegłem przed tym i może zwrócić jak coś nie pasi :D gwint? jak to jak? normalnie za cienkie wiertło (14) , brak wiertarki stołowej i jazda :D (ale wczoraj zakupiłem 15 :D i od razu lepiej ;) P.S. Stawiam na bezpieczeństwo, jak nie jest szczelny to do skipu !!:x P.P.S te gwinty w tych topach z nb oraz cpu na a64 są ok (przynajmniej jak dla mnie ) ;) P.P.P.S mój pierwsdzy bloczek ze 115 finami stoi w dziale trupów- wraz z barracudą z podpisu (ze zdjęta maską) całkeim ładnie sie komponują za szybką na półce :D Edytowane 13 Sierpnia 2005 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Hehe, robisz wysatawe :D dobre ;) powodzenia z układem, bo moze byc ciekawie, a Twoj sposob na robienie krzywych gwintow sprawdze jak tylko czas bede miał :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 nie no, ten jeden wyszedł mi wyjątkowo "piękny" inaczej ;) ale już niedługo big frezarka homemade incoming :D , więc poszalejemy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 dzisiaj chciałbym zaprezentować Wam blok o nazwie "Where is estetyka?" :lol: posiada 7 'dysz' wykonanych ze słomek :D (tych do picia[; ) co do wyglądu to każdy widzi, nie potrafie zrobić ładnego bloczku :( choć tak sie dzisiaj starałem... :/ P.S blok nie jest skończony co widać, musze przyciąć śrubki, wypolerować i sprawdzić jego wydajność, btw, kto go przytuli na testy ? :D foty ( by Nokia 7610: where is jakość? [; ) prosze tylko nie czepiajcie sie jakości fotek i do wyglądu, zgłaszajcie chęc jego przetestowania :D [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Kuba Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 jesli mozna spytać, po co te słomki? co one mają nacelu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 domyslam sie ze jest pod NB .. moze ktos mi podac rozstaw otworow pod np ?? np .. abita NF7 ?? bo nie moge nigdzie znalesc :( dzieki ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 (edytowane) jesli mozna spytać, po co te słomki? co one mają nacelu ? 1622228[/snapback] mają na celu 'wdmuchnięcie' wody do samego dołu kanałów, Storm ma podobnie, ale ma ich wiele wiecej, sa cieńsze i ładniej wykonane :lol: no i of korz wydaniejsze jako całość ;) pipapol link na drugiej stronie ;) klyk! blok ma służyć na cpu, bo na nb sie nie zmieści za... nic! wymiary 5x5cm robią swoje... ktoś do przetestuje? :D P.S. klej trzymający słomki schnie, i zaraz bedzie gotowy :D Edytowane 30 Sierpnia 2005 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 domyslam sie ze jest pod NB .. moze ktos mi podac rozstaw otworow pod np ?? np .. abita NF7 ?? bo nie moge nigdzie znalesc :( dzieki ... 1622256[/snapback] Rozstaw otworów pod NB na NF2 to 60mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 (edytowane) No koniec, nie bede go już raczej rozkręcał aż do załozęnia do kompa (który sie składa ;)) albo jak ktoś sobie zażyczy ;) czyż on nie jest..... brzydki? :lol: :mur: Edytowane 30 Sierpnia 2005 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...