mkl Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 Kurde mam przyklejony radiator do procka bo i ja i paru specow probowalo zdjac i nic, a chcialem dac lepsze chlodzenie. Nie mowcie 'jak to mozliwe ze przyklejony', itp. bo sam nie wiem jak to mozliwe. takie spece byly w firmie w ktorej bralem. Sa jakies sposoby na zdjecie tego bez uszkodzenia procka (i radiatora bo chcialem go sprzeda na allegro) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 LoL......to dziwne sprobuj go zdejmowac jak jest jeszcze rozgrzany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 uruchom prime 95 na 30 min :) i na ciepło spróbuj zjąć a jak nie no, odwrotnie do lodówki. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PJ2099 Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 Zajrzyj tu, bo problem taki sam = http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...5entry1244525 i obczytaj moje odpowiedzi :) Sorry, że nie chce mi się pisać tego samego ale za gorąco jest...daj znać czy dałeś radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 tez mialem taki problem przy przesiadce z boxowego coolera na pentagrama. myslalem ze radiator sie zaczepil o jakas czesc mocowania i po przylozeniu troche wiekszej sily wyskoczyl z socetu... bez otwiertania... potem noz do tapet pomiedzy radiator i proca i po chwili byl moj. radiator po tym zabiegu byl do smieci... a proc dziala dalej :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hassanbey Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 No cóż :( ja ostatnio wyciągnąłem radiatorek 2x razem z CPU z zamknietego socketu, co się strachu najadłem to moje. Wyciągałem go na ciepło po paru godzinkach Riddicka. Nie wiem czy jest jakis złoty środek na takie "zassanie" się CPU do radiatora ?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 (edytowane) rozgrzac i ukrecic dziada :P ja ostatnio z karty graf sciagalem na cieplo za chu$% nie chcialo isc to na chama oderwalem ciagnac po porostu do gory i o dziwo oderwalem i karta nie ucierpiala Edytowane 1 Czerwca 2005 przez kwiateusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 ukrecic mozesz jak juz go wyciagniesz. zauwaz ze radiator w swoim zaczepie skutecznie umiemozliwia ukrecenie go. wydaje mi sie ze to wszystko wina tego swinstwa ktore intel laduje na radiator. lepszy chyba z tego izolator niz przewodnik. ale jak pol roku temu kupowalem p4 takiego z gornej polki to tez mial to "cos" na spodzie. tylko tym razem aceton poszedl w ruch :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sayetan Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 ja mialem smieszniejszy przypadek z mendocino, w 99 roku w marcu zakupilem komputer z Celkiem 333 Mhz chodzil caly czas, na poczatku jako glowny komp, potem jako drugi, potem dostal go Tato, a teraz jako server ostatnio dorwalem pare radiatorkow wiec pomyslalem ze moze jednak zmienie odczepilem zapiecia od plytki i radiatora, a tam sie okazuje ze w slepie w ktorym kupowalem nie zdjeli tej nalepki, ktora chroni silikon :8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 p4 i celerony maja to do siebie. Ten pad termiczny dodawany w boxach poprostu tak dobrze wypełnia przestrzen pomiedzy radiatorem i prockiem ze zaczyna lepic jak superglue.. niestety metoda jest tylko jedna - siłowa. Ja zrobilem jeszcze lepszy motyw... wyciagam radiator.. patrze w gniazdo procesora.. a tem go nie ma ?? szok.. przeciez przed chwilą miałem tą maszyne odpaloną.. A procek grzecznie pod radiatorem się ukrywa :) :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 a tam sie okazuje ze w slepie w ktorym kupowalem nie zdjeli tej nalepki, ktora chroni silikon :8 1478659[/snapback] u mnie k6-2 300@330 smigal dlugo bez niczego :) bez radiatora i wentyla i do tego zamkniety w szafie. zdazly mu sie zwisy wiec dostal stary radiator bez wentyla i chyba 2 lata tak poginal :) to byly czasy B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...