Skocz do zawartości
oldskul

Fx 5600 Ultra 256 Ddr...

Rekomendowane odpowiedzi

Nie rozumiem, z tego co wiem mam PS 2.0 i Vs też 2.0... A w info w 3D Mark 01 se mi tak pisze i w Empire Earth 2 mam tak samo. Ktoś mi to wyjaśni, z góry thx...

1473038[/snapback]

To normalne, że w 3DM01SE masz napisane PS 1.4 i VS 1.1 - ten benchmark może korzystać z takich maxymalnie, wynika to z tego, że był tworzony pod DX8.0/8.1 (kod shaderów 1.4 był tworzony dla Radeonów 8500-ale FX'y moga wykonywać dłuższe programy shaderowe niż GF3Ti i GF 4Ti dla ktorych były w tym 3DM PS 1.0 dlatego więc korzysta z rozszerezenia ATI. W teście Advanced pixel shader przy ustawieniu na ps 1.0 potrzeba 2 przejść by wygenerować obraz, na 1.4 obraz jest generowany w 1 przejsciu :) ) zobacz sobie info w 3DM03-będzie na pewno PS 2.0 i VS2.0

Pozdrawiam!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CO nie oznacza, ze wszytko( każda gra) będzie działała na DX.9 z tą kartą. Bo jak popularnie wiadomo FX ma problemy z poprawną obsługą( już nie pamiętam) vertexów albo pixel shaderów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CO nie oznacza, ze wszytko( każda gra) będzie działała na DX.9 z tą kartą. Bo jak popularnie wiadomo FX ma problemy z poprawną obsługą( już nie pamiętam) vertexów albo pixel shaderów.

1473298[/snapback]

FX ma problemy z wydajnością w PS 2.0 - dlatego autorzy niektorych gier na sile uszczesliwiaja posiadaczy FX'ow i daja domyslnie, by gra dzialala na DX 8.1 FX jest z DX 9.0 w pełni zgodny-jego możliwości (np. długość programów shaderowych) nawet wykraczaja poza pierwsza pecyfikacje DX 9.0

Pozdrawiam!!! :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spylon!!! nie probuj mowic!!! :) slyszysz!!! <megaLOL>

a chlopaki jak tacy ciekawi jestescie to na forum jest post w ktorym ktos napisal ile dal za to badziewie.... wiec poszukajcie sobie w ramach pokuty za ciekawosc :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi