Skocz do zawartości
Sulaco

Ati Kombinuje

Rekomendowane odpowiedzi

ati kombinuje hehehe

mamy następny news od theinquire gdzie serwis potwierdził swoje wcześniejsze przypuszczenia o tym, że technologia crossfire nie pozwala na zastosowanie wyższej częstotliwości odświeżania niż 60Hz w rozdzielczości 1600x1200 hehe, zaś rozdzielczość 1920x1200 ma "migotać" z częstotliwością 52 Hz.

Więc użytkownicy z monitorami CRT mogą sobie pomarzyć o komfortowym graniu w wysokich rozdz. z udziałem kart ATi

http://www.theinquirer.net/?article=26228

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mamy następny news od theinquire gdzie serwis potwierdził swoje wcześniejsze przypuszczenia o tym, że technologia crossfire nie pozwala na zastosowanie wyższej częstotliwości odświeżania niż 60Hz w rozdzielczości 1600x1200 hehe, zaś rozdzielczość 1920x1200 ma "migotać" z częstotliwością 52 Hz.

juz nie chcialem o tym pisac, bo zaraz zostane posadzony o to, ze wszystkie problemy ati to moja tylko i wylacznie wina ;)

ale mam cos jescze :D

http://www.techpowerup.com/printreview.php.../CrossfireTruth

pomijajac fakt, ze jest to robota nv, bardziej istone jest zrodlo informacji na podstawie ktorych nv ta robote odwalilo...a tym zrodlem jest samo ...ati...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak widze coś takiego to aż się we mnie krew gotuje, nvidia jest aż tak cienka, że musi wypuszczać "propagandowe" materiały, aby pokazać jaka to jest dobra.

Po prostu nie trawie takiego czegoś, normalnie jak wybory.

ps.

mały prezent dla nv

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak widze coś takiego to aż się we mnie krew gotuje, nvidia jest aż tak cienka, że musi wypuszczać "propagandowe" materiały, aby pokazać jaka to jest dobra.

powiedzmy, ze materialy "wyciekly", jak zwykle...nie wiem dlaczego sie tak bulwersujesz, w sumie nv w wiekszocsi "slajdow" podaje prawde, opeirajac sie na informacjach ogolnie dostepnych, a ze podaje to w takie a nie innej formie, no coz...marketing...

btw: moze ktos ma namiary na cala prezentacja, chetnie poczytalbym odnosnie sli, ktore tez jest wymienione w spisie tresci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiec jest...pojawilo sie.. CrossFire...pozostawie to bez komentarza, bo juz swoje na ten temat powiedzialem, a lezacego sie nie kopie...moze inni sie wypowiedza...

AnandTech

Beyond3DDigit-Life

DriverHeaven (ATI ;D )

extremetech

Firingsquad

HardOCP

Hexus

PCPerspective

t-break

The Tech Report

Trusted Reviews

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejne testy CrossFire: 1672717[/snapback]

Tylko potwierdzenie.

jedynie w wyzszych rozdz i AA oraz AF moze sie rownac lub wygrywac z GF6 SLI.

Z GTX juz nie ma szans.

Wiec jesli ktos ma tyle kasy aby inwestowac w SLI/CF to podejrzewam, ze sobie strzeli 2xGTX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno ATI będzie zdobyć choć wycinek rynku płyt pod SLI/CF - nVidia już tu jest i ma ugruntowaną pozycję.

CF nie działa na chipsecie nVidia -> by skorzystać z CF trzeba kupić nową płytę główną

Zobaczymy jak w CF będzie działać R520

Pytanie jak wielki rynek to użytkownicy SLI? Choć niezależnie od wielkości jest bardzo prestiżowy

Kolejne pytanie to jaką wydajność będzie miał R520 w trybie single? (mam na myśli sytuację gdy sterowniki będą dopracowane i stabilne->tak w przypadku single jak i CF)

A może przyspieszą premierę R580?

Edytowane przez AndyN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie liczyłbym na to, w low end i mid-end ATI poważnie zaatakowało, atakuje i ma teraz znacznie lepszą propozycje od nV. W kartach high wyczynowych nie odstaje, ale z tego segmentu są naprawde niskie dochody. Kwestia SLI czy Crossfire to jest bezsensowna technologia w dobie tak poteżnych kart, które są nie do końca wykorzystane w trybie single a co dopiero w MVP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi