Skocz do zawartości
karoljestsuper

Czy To Sie Zmieści

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam plyte główną Abit NF7-S rev2.0 i nei wiem czy ten wiatrak mi sie zmiesci Pentagram Freezone QVC-120 Cu+, chodzi o to ze naczytalem sie opisow produktu na komputroniku i niejednokrotnie pisze tam, sprawdz czy wejdzie zanim kupisz

wiem ze to jesezcze zalezy od obudowy ale nei jestem teraz w domu i nie moge sprawdzic ile jest od slot-A do zasilacza, ale mam jakas standardową obudowe modcom czy inny codegen nie wiem bynajmniej przecietny smietnik.

Jak sądzicie wejdzie czy nei wejdzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli to standard pudło to może być ciasno a nawet za ciasno.

Ten model ma 144mm szerokości czyli min 8 cm od środka socketa do zasialacza.

Na 99% nie zmieści się. :-|

Edytowane przez IdentifY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość SowaBezOka

u mnie sie nie miesci, ale tylko w standardowy sposob :D

zasilacz wyrzucilem na dol obudowy i calkiem mu tam dobrze, a proc ma duzy wiatrak i do tego odrazu swieze powietrze : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam dotarłem do chaty, jak tak patrze na odleglość od srodka socketu do zasilacza to zaczynam powatpiewac czy tam mniejszy wejdzie :-), ale zalozmy ze wyeksmituje zasilacz na dol obudowy, kit nawet na gore to czy jakies elementy plyty nie beda przeszkadzały konkretnie to chyba te mosfety cale czy jak to si enazywa.

Ale skoro komus juz weszlo to i u mnei powinno zadziałać.

Wielkie dzieki pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze jedno pytanie

Mam sobie to NF7S rev2.0 i bartona 2500 @ 3200, jaki wiatrak byscie polecili do 130 zl przy czym ta odleglosc od socketu do zasilacza jest mala pentagram 80 cu sie chyba nie zmiesci :-( aja sie nad 120 zastanawialem :/....

Macie jakies inne propozycje

Edytowane przez karoljestsuper

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi