Skocz do zawartości
Trendzik

Geforce 6800 + Zalman Vf700cu = Nie Da Rady ?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem a mianowicie bardzo mnie interesuje zmiana standardowego chłodzenia karty graficznej na Zalmana VF700Cu. Moje temperatury teraz nie są wysokie, ale strasznie to chłodzenie hałasuje więc trzeba to zmienić. Ale tutaj rodzi się pytanie, czy wejdzie mi ten Zalman ? Płyte głowną mam jak w podpisie, mostek chłodzony jest niebieskim zalmanem który styka się prawie ze standardowym chłodzeniem karty graficznej.

Fotka 1

Fotka 2

Fotka 3

Fotka 4

Fotka 5

Fotka 6

Jak możecie zobaczyć na fotografiach, Zalman niebieski styka się prawie z moją kartą graficzną. Sądzicie że wejdzie ten Zalman VF700Cu ??

Czy wszedł by on jeżeli bym go zamontował inaczej niż montują wszyscy czyli tak jak tutaj:

Fotka nr 1

Fotka nr 2

Co o tym wszystkim sądzicie ?? Zamierzam puścić Zalmana na 5V przez tą przejściówke z zestawu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, ale widzisz, ja tak się zastanawiam czy wejdzie...

hmm, ciekawe czy tą stroną co zaproponowałem to wejdzie, bo może napotkać na przeszkody w postaci kondensatorów lub innych bajerów ;)

Nie chcem wydawać 115zł na VF700Cu żeby się okazało że nie wejdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, ale widzisz, ja tak się zastanawiam czy wejdzie...

hmm, ciekawe czy tą stroną co zaproponowałem to wejdzie, bo może napotkać na przeszkody w postaci kondensatorów lub innych bajerów ;)

Nie chcem wydawać 115zł na VF700Cu żeby się okazało że nie wejdzie.

1477851[/snapback]

Dałbyś linka gdzie to można zassać za 115?

Bo w Proline są ale po 129 :cry: ( a tam mam najbliżej).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi