Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Midi ci nie graja ponieważ w sterowniku KX Project nie ma dołączonych tzw. soundfontów, które można znaleść w internecie i załadować w sterowniku kx project.

Ale łatwiej skorzystać ze standartowych, zawartych w windowsie.

-Start

-Panel sterowania

-dźwięki i urządzenia audio

-Audio

-odtwarzanie muzyki midi

- przestaw na "syntyzator Sw Microsoft GS Wave"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Midi ci nie graja ponieważ w sterowniku KX Project nie ma dołączonych tzw. soundfontów, które można znaleść w internecie i załadować w sterowniku kx project.

Ale łatwiej skorzystać ze standartowych, zawartych w windowsie.

Zależy mi właśnie aby grało przez kartę (z soundfontami) a nie standardowo z syntyzator Sw Microsoft GS Wave

Pobagrzebałem trochę w ustawnieniach:

-Start

-Panel sterowania

-dźwięki i urządzenia audio

-Audio

-odtwarzanie muzyki midi

Mam do wyboru:

kX Synth2 SB0231 10k2 [dc00]

kX Control SB0231 10k2 [dc00]

kX Synth SB0231 10k2 [dc00]

kX Uart SB0231 10k2 [dc00]

kX Uart2 SB0231 10k2 [dc00]

Syntezator SW Microsoft GS Wave

Ustawiłem na Syntezator SW Microsoft GS Wave, w Winampie tak samo - gra

Podobnie robiłem z każdym kolejnym ustawieniem - nie grało

Wrzuciłem do KX sounfonty basu i perkusji które sciagnalem kiedyś z http://www.naturalstudio.co.uk (NS_MiniKit, NS_J-Bass)

Ponownie sprawdziłem na wszystkich ustawieniach. Zagrało tylko dla kX Synth SB0231 10k2 [dc00], ale po przestawieniu na inne urządzenie, a pozniej z powrotem na kX Synth SB0231 10k2 [dc00] - nie gra.

Wrzuciłem wszystkie soundfonty ktore były na CD ze sterownikami - gra (troche dziwne brzmienie)

Załadowałem z powrotem soundonty z http://www.naturalstudio.co.uk i znów cisza.

1. Od czego zależy czy gra czy nie??

2. Czy ma grać na wszystkich urzadzeniach czy tylko na kX Synth SB0231 10k2 [dc00]??

3. Skąd wziąć jakieś realistyczne soundonty basu i perkusji, bo chcę nagrać sobie kilka utworów ze ścieżką perkusji i basu przez komputer i nie może to brzmieć tak syntetycznie.

EDIT:

Wkurzyłem się dziś i zainstalowałem oryginalne stery Creativa. Pogrzebałem trochę w ustawieniach... załadowałem soundfont perkusyjny z naturalstudio, odpaliłem mida i perkusja zagrała - wreszcie w miarę dobre brzmienie. Wrzuciłem soundont basu - ale bas nie chciał grać, nie wiem czemu. Następnie usunałem oba banki i probowałem wgrać duzy soundont perkusyjny - 198 MB. W ustawieniach wielkość sounfonta dałem na maxa, ale mimo to nie udało się go wgrać - wyskakiwał "nieoczekiwany błąd". Powróciłem więc do sterowników KX - tutaj wszystkie soundfonty ładują mi sie bez problemu, ale niestety midy nie grają... cóż to może być??

Edytowane przez heavyrock

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi