heavyrock Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Posiadam kartę dzwiekową SB 0230, na sterownikach kx. Wszystkie pliki dzwiekowe super śmigają, ale kiedy chcę odpalić plik mid, nie słychać nic. Pewnie cos trzeba gdzieś przestawić w urządzeniach ale nie wiem gdzie... Prosze o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tuco22 Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Midi ci nie graja ponieważ w sterowniku KX Project nie ma dołączonych tzw. soundfontów, które można znaleść w internecie i załadować w sterowniku kx project. Ale łatwiej skorzystać ze standartowych, zawartych w windowsie. -Start -Panel sterowania -dźwięki i urządzenia audio -Audio -odtwarzanie muzyki midi - przestaw na "syntyzator Sw Microsoft GS Wave" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Wystarczy w mixerze w polu oznaczonym literką f wczytać sound font,a są one na płycie ze sterami od creative, lub w sieci, nic prostszego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heavyrock Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 (edytowane) Midi ci nie graja ponieważ w sterowniku KX Project nie ma dołączonych tzw. soundfontów, które można znaleść w internecie i załadować w sterowniku kx project. Ale łatwiej skorzystać ze standartowych, zawartych w windowsie. Zależy mi właśnie aby grało przez kartę (z soundfontami) a nie standardowo z syntyzator Sw Microsoft GS Wave Pobagrzebałem trochę w ustawnieniach: -Start -Panel sterowania -dźwięki i urządzenia audio -Audio -odtwarzanie muzyki midi Mam do wyboru: kX Synth2 SB0231 10k2 [dc00] kX Control SB0231 10k2 [dc00] kX Synth SB0231 10k2 [dc00] kX Uart SB0231 10k2 [dc00] kX Uart2 SB0231 10k2 [dc00] Syntezator SW Microsoft GS Wave Ustawiłem na Syntezator SW Microsoft GS Wave, w Winampie tak samo - gra Podobnie robiłem z każdym kolejnym ustawieniem - nie grało Wrzuciłem do KX sounfonty basu i perkusji które sciagnalem kiedyś z http://www.naturalstudio.co.uk (NS_MiniKit, NS_J-Bass) Ponownie sprawdziłem na wszystkich ustawieniach. Zagrało tylko dla kX Synth SB0231 10k2 [dc00], ale po przestawieniu na inne urządzenie, a pozniej z powrotem na kX Synth SB0231 10k2 [dc00] - nie gra. Wrzuciłem wszystkie soundfonty ktore były na CD ze sterownikami - gra (troche dziwne brzmienie) Załadowałem z powrotem soundonty z http://www.naturalstudio.co.uk i znów cisza. 1. Od czego zależy czy gra czy nie?? 2. Czy ma grać na wszystkich urzadzeniach czy tylko na kX Synth SB0231 10k2 [dc00]?? 3. Skąd wziąć jakieś realistyczne soundonty basu i perkusji, bo chcę nagrać sobie kilka utworów ze ścieżką perkusji i basu przez komputer i nie może to brzmieć tak syntetycznie. EDIT: Wkurzyłem się dziś i zainstalowałem oryginalne stery Creativa. Pogrzebałem trochę w ustawieniach... załadowałem soundfont perkusyjny z naturalstudio, odpaliłem mida i perkusja zagrała - wreszcie w miarę dobre brzmienie. Wrzuciłem soundont basu - ale bas nie chciał grać, nie wiem czemu. Następnie usunałem oba banki i probowałem wgrać duzy soundont perkusyjny - 198 MB. W ustawieniach wielkość sounfonta dałem na maxa, ale mimo to nie udało się go wgrać - wyskakiwał "nieoczekiwany błąd". Powróciłem więc do sterowników KX - tutaj wszystkie soundfonty ładują mi sie bez problemu, ale niestety midy nie grają... cóż to może być?? Edytowane 3 Czerwca 2005 przez heavyrock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...