WIDMO82 Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 gdzie sprawdzic w XP ile czasu smiga komp juz? kiedys w WINDZIE 98se było to w informacjach o systemie. Tutaj w XP prof. nie moge sie tego doszukac. jak ktos moze to jakis screen z zaznaczeneim gdzie to jest, albo z dokładnym wyjasnieniem. Kiedys tez mozna było ustawic Slepera i komp sie sam wyłaczał, teraz w XP jest taka opcja shutdown ale jak dodam do harmonogramu i ustawie ja na dana godzine to nie wyąłcza mi kompa. czy o czyms zapomniałem ? moze cos trzeba w opcjach poszperac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 co do podawania czasu jaki jest właczony komp to nawet windows commander potrafi w zakładce polecenia - informacje o systemie (druga zakłądka) co do wyłanczania to niestety nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cherry Opublikowano 11 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2002 Użycie: shutdown [-i | -l | -s | -r | -a] [-f] [-m \\nazwakomputera] [-t xx] [-c "komentarz"] [-d up:xx:yy] Bez argumentów Wyświetla ten komunikat (to samo, co -?) -i Wyświetla graficzny interfejs użytkownika, musi być pierwszą opcją -l Wylogowuje (nie można używać z opcją -m) -s Zamyka komputer -r Zamyka i ponownie uruchamia komputer -a Przerywa zamknięcie systemu -m \\nazwakomputera Zamknięcie/ponowne uruchomienie/przerwanie zdaln ego komputera -t xx Ustawia limit czasu zamknięcia na xx sekund -c "komentarz" Komentarz zamknięcia (maksymalnie 127 znaków) -f Wymusza zamknięcie działających aplikacji bez os trzeżenia -d [p]:xx:yy Kod przyczyny zamknięcia u jest kodem użytkownika p jest kodem planowanego zamknięcia xx jest głównym kodem przyczyny (liczba dodatnia mniejsza niż 256) yy jest pomocniczym kodem przyczyny (liczba doda tnia mniejsza niż 65536) a więc wpisz "shutdown -s -t 00 -f" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nygas Opublikowano 11 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2002 hmm nie pamietam czy w XP tak tez jest ale w 2K wystarczy ze nacisniesz CTRL+ALT+DEL i masz tam czas zalogowania ewentualnie daj stan polaczenia internetowego (czy tam lokalnego) i masz wyswietlony dokladny czas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 12 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2002 kurde na upartego to mozna zaglądnąc do dziennika zdażeń tam jest godzina uruchomienia suystemu (a raczej dziennika zdarzeń) bo wiesz mogłeś się przelogować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 Ja w tym celu urzywam sandry ->windows information Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsTeX Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Ja sprawdzam ile komp już chodzi we właściwościach sieci :) Jak dam na właściwości to potem daje (klikając prawym na ikonke sieci) "STAN" i u góry pisze czas połączenia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 ja wpisuje zawsze start-uruchom-eventvwr i mam czas logowania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ati Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Ja robie tak wlaczam wiersz polecen i wpisuje systeminfo i mam wszystko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 a ja mam statbara ;] www.statbar.nl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 a ja mam statbara ;] www.statbar.nl fajne fajne, szkoda że nie ma temp CPU, i napięć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 a ja mam statbara ;] www.statbar.nl fajne fajne, szkoda że nie ma temp CPU, i napięć :) dlatego ja mam statbara i motherboard monitor'a. nawzajem sie zajefajnie uzupelniaja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Co do wylaczania kompa to Poweroff. Wejdz na www.filemirrors.com i wpisz w wyszukiwarce. Dziala na bank, bo codziennie go uzywam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 mi LCD smartie elegancko na LCD pokazuje ile komp jest wlaczony :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fraag Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 ja uzywam statbar do tego:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...