yuucOm Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Właśnie sie zastanawiam ile moge wycisnąć z mojej karty na standardowym chłodzeniu. Oto moja karta: GAINWARD FX PowerPack! Ultra/1100XT TV/DVI Golden Sample czyli geforce fx 5900xt 128 ram ddr 256bit. Karta "jedzie" na 450 Mhz procek i 780 Mhz pamieci. Screen :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Właśnie sie zastanawiam ile moge wycisnąć z mojej karty na standardowym chłodzeniu. Oto moja karta: GAINWARD FX PowerPack! Ultra/1100XT TV/DVI Golden Sample czyli geforce fx 5900xt 128 ram ddr 256bit. Karta "jedzie" na 450 Mhz procek i 780 Mhz pamieci. Screen :D 1478425[/snapback] Pewnie masz pamięci 2.2. Jeśłi tak to podejrzewam że smiało możesz kręcić ram do 900(i wiecej - przy takim chłodzeniu jakie masz :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 U mnie leci na 900mhz, na standardowym chłodzeniu bez prolblemu było 850mhz. Zdejmij radiatorki i upewnij się jakie masz pamięci. Tutaj masz obszerny topik (dowiesz się więcej) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=80706 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 (edytowane) Wielkie dzieki :P. Jak sie okazało mam pamięci 2.8 ns, więc czy moge podkręcic je do 840 mhz ?. Jeszcze tylko małe pytanie: a procka o ile moge ? :D. Edytowane 2 Czerwca 2005 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Wielkie dzieki :P. Jak sie okazało mam pamięci 2.8 ns, więc czy moge podkręcic je do 840 mhz ?. Jeszcze tylko małe pytanie: a procka o ile moge ? :D. 1478500[/snapback] Najlepiej metodą prób i błędów.dopuki sie nie pojawią krzaczory jest git.Jak sie pojawią zmniejsz taktowanie o jakieś 5- 10 i możesz tak zostawić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Wielkie dzieki. :D. Podoba mi sie to forum i jakie szybkie odpowiedzi nic tylko pisać posty :P. Naprawde thx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...