damian1115 Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 (edytowane) Witam! Mam procesor Sempron 2600+ S754 BOX, Płyta Epox NF3, 256ram ddr elixir pc400, grafa gf fx 5200 128mb/128bit, dysk 80GB Barracuda, Zasilacz 350W. Temp procka: idle 47-50 a w stresie 50-53. W sklepie powiedziano mi że ten procek wytrzyma nawet 80stopni natomiast dowiedziałem sie od jednego użytkownika tego forum że spali sie tak przy 55stopniach. Powiedzcie czy musze kupować wentylator do procka a może lepiej do obudowy od razu. Powiedzcie też ile to może kosztować. Edytowane 6 Czerwca 2005 przez damian1115 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 Nic ci się nie spali!! 53 st to normalna temperatura, tyle, ze proc ma już trochę ciepło! Jeśli nie masz jeszcze w obudowie wentylatora wyciągającego powietrze na zewnątrz, to na pewno pomoże zbić temperaturę - koszt ok 10zł (Arctic Cooling) Dodatkowo zawsze pomoże jak ściągniesz radiator i wyczyścisz go z silkonu, który naklejany jest na boxowe chłodzenie sempronów i przezmarujesz dobrą pastą (Arctic Ceramique - ok 10 zł) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 (edytowane) a jak "koniecznie" chcesz coś nowego to to polecam http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=17103 Gut perfomans n' estetik n' uniwersal (kuul RAM n' bak of GPU)... :-P :-P :-P czyli angielski po ruskiemu Edytowane 6 Czerwca 2005 przez Bobslej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 Spalić to on się nie spali ale na pewno lepiej dla niego będzie przebywanie w niższej temperaturze, dlatego dobrze jest kupić jakiś coolerek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...