Skocz do zawartości
esh0

Wentylator Z "bocznym Wylotem"

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Potrzebuję takiego ustrojstwa, wygląda to tak jak zwykły wiatraczek, tyle że powiedzmy spód jest zabudowany, a wylot jest z boki, no i oczywiście odpowiedni kształ łopatek. Coś takiego jest w Ati Silencerach (tzn zaciąga z góry i wydmuciach!e w bok na radiator).

Potrzebuję takich dwóch. Wielkości...od 50mm do 80mm i grubości nie większej od 10mm (to i tak za dużo). Jeżeli ktoś wie gdzie to kupić, to byłbym wdzięczny za jakiś adresik. Wiem, że Sunon robi takie (miałem taki malutki, 40x40x5), ale jak narazie nie znalazłem gdzie je kupić.

Czekam na jakąś pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby wywalić obudowę, to może mógłbym to wykożystać u siebie...

Raczej nie mam na myśli went. 'systemowych' (tych wpinanych w miejsce śledzi), ale po prostu wentylator (taki kwadratowy), płaski, co wieje nie z góry na dół, tylko z góry w bok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wywalisz obudowę to będzie to zwykły wentylator. Także w Silencerach są zwykłe wentylatory tylko budowa tego plastiku co jest na radiatorze powoduje, że powietrze jest wydmuchiwane na zewnątrz.

Raczej takiego nie znajdziesz. Może spróbuj sam przerobić zwykły wentylator? Pokombinuj na jakimś tanim przechodzonym z zasilacza. Wywal jeden bok i zakryj wylot poowietrza. To się może udać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi