sinus Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 1.czy ktoś z was wie jak sie sprawóją podkładki termoprzewodzące z silico valley "alfa żel 40-1" 2.czy dało by sie zastosować olej transformatorowy zamiast wody i jakie moga byc efekty. olej tranformatorowy nie przewodzi prądu! 3.ile poprawi mi peltier i jaki mósiałbym dobrać (moc) jak skręce antka na 2100xp i zwieksze napięcie na 1.85v z góry dziękuję za wyrozumiałość i pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 1. Nic na ten temat nie wiem :( 2. Pompka może się dławić ale powinno działać (olej ma lepsze przewodnictwo cieplne) 3. 175 Wystarczy 8) Może nawet bedziesz miał na nim ok 10-15 c. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Olej tanformatorowy jest zbyt lepki - będzie słaby przepływ peltier przydałby się koło 100 W dla czegoś takiego - chociażmoże i 70 wystarczy - zależy jaką temp. chcesz osiągnąć . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Bu ha ha. Takie kity wciskać nowicjuszowi (nie mam nic przeciwko nim). BTW na wszystkie pytania otrzymasz odpowiedzi używając opcji szukaj :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 w takim razie co byłoby lepsze? zależy mi bardziej na bezpieczeństwie niż na osiągach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Ja tam polecam wode destylowaną lub borygo + woda pół na pół Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 1 na ram k. graficznej w sam raz 2.sam sie nie nadaje 3.hmmm >120W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 ad.2 to możesz wlać przecierz zamiast wody płynu do chłodnicy ok 10pln bańka 5L Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 te podkladki zelowe sa w zasilkach miedzy stailizatorami a radiatorami nowe podobnie ladnie sie kleja a przewodnictow nie najgorsze olej ma dobre paramerty ale trzeba by pompe do niego bo racvzej udusi pompe a pekt 2 lub3 razy wiekszej mocy niz moze wydzielic proc to na pewno sie sprawdzi (tylko go trza czyms zasilic) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Woda destylowa + kropelka płynu do zmywania naczyń. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 ad.2 to możesz wlać przecierz zamiast wody płynu do chłodnicy ok 10pln bańka 5L Pozdr no ja place 20 zeta za litr (glycoshell) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 3.ile poprawi mi peltier i jaki mósiałbym dobrać (moc) jak skręce antka na 2100xp i zwieksze napięcie na 1.85v Twoj procesor wydzieli wowczas kolo 80W ciepla, wiec nie ma sensu ladowac nic mniejszego niz 172W niestety. Jesli tak zrobisz, mozesz osiagnac ok. 15-20C, tak na oko, przy TECo na maxymalnych Imax i Qmax... teraz nie mam czasu, ale policze to pozniej i ci powiem mniej wiecej, ale cos troche mniej niz temp otoczenia powinno sie udac:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 1 na ram k. graficznej w sam raz 2.sam sie nie nadaje 3.hmmm >120W Czemu olej transformatorowy sam sie nie nadaje? W takim razie z czym? On nie jest duzo gestszy od wody z tego co wiem i mysle ze pompka mj 1000 by sobie dala z nim rade bez problemow. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 ad.2 to możesz wlać przecierz zamiast wody płynu do chłodnicy ok 10pln bańka 5L Pozdr no ja place 20 zeta za litr (glycoshell) A ja dałem 30 zeta za 5 litrów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 ad.2 to możesz wlać przecierz zamiast wody płynu do chłodnicy ok 10pln bańka 5L Pozdr no ja place 20 zeta za litr (glycoshell) 20PLN to kosztuje 1 litr koncentratu, gotowy plyn kosztuje jakies 10-12PLN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Zoidberg Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Olej transformatorowy to ZAMIAST WC. znaczy bez bloku itp, po prostu cały komp do oleju, tylko dyski na tasiemkach i zasilacz na wierzchu. Zostawiasz radiator i "wykastrowany wiatrak" na procku i spoko luzik majonezik :-). A jak ktoschce pompować, to chyba tylko pompą olejowa od auta. A płyny chłodzące od samochodu to najgorszy z możliwych wyborów (jeżeli nie ma nigdzie temp <0*C) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 kiedys dzies bylo o tym jak kompa w olej wrzucono ale jakos nie zdalo egzamina a tak powaznie to co sadzicie o wlasnie denaturacie ?? ewentualnie mieszanym z woda destylowana ? koszt nieweilki a temp ponizej zera bedzie trzymal o kolorku nie wspomne :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Zoidberg Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 http://www.overclockers.com/articles609/ Najlepszy jest metanol + woda :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Ale chodzi tez o cos co pradu nie przewodzi,a woda z metanolem przewodzi. Olej transformatorowy nie jest az tak gesty zeby go porzadna pompka nie popchnela. MJ 1000 powinna dac rade a j powerhead 1500l/h to juz chyba w 100% starczy. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Woda destylowa + kropelka płynu do zmywania naczyń. Hmm??A co niby ten płyn do naczyń ma zdziałać??Bom ciekaw strasznie .Może sam bym zastosował :D Pozdro! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Zoidberg Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 No to wystarczy destylat... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 a tak powaznie to co sadzicie o wlasnie denaturacie ??Wlałem kiedyś denaturat z wodą w stosunku 1:10. Rónic w temperaturze nie zuważyłem ale za to jaki aromat (mam układ otwarty) - MASAKRA. Węże poza tym zmieniły kolor z zielonego na niebieski i w całym układzie pojawił się dziwny osad :x . Mam go do dziś (osad) bo mi się nie chciało umyć wszystkiego. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 koszt nieweilki a temp ponizej zera bedzie trzymal o kolorku nie wspomne kolorek niestety sie traci dosc szybko :? ale koszt OK i glony nie rosna , a te co sa to na marskosc watroby padna :wink: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 reed nie gadaj fiolet odparuje ?? ja mam zamkniety uklad zadnego pojemnika Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...