KOala Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Mierzyłem ostatnio prędkość kopiowania danych z dysku Barracuda IV 60GB i bardzo mizernie wypadł transfer w obrębie tego samego dysku czyli z partycji na partycję. Proszę o stwierdzenie czy ten czas jest rzeczywiście do luftu czy to norma! Prędkość mierzyłem kopiując 700 MB plik, koilejno: Dysk- Combo 195 sekund czyli 3,6 MB/s Dysk- inny dysk 55 sekund czyli 12,7 MB/s Dysk- dysk 102 sekundy czyli tylko 6,8 MB/S !!!!! W teście udział wzięli: Dysk- Seagate Barracuda IV 60GB ATA100 Inny dysk- Seagate Medalist 13 GB ATA66 Combo LG odczyt 32x Wszystko na płycie MSI K7Pro2 (KT133) z kontrolerem ATA66, WinXP i ostatnie 4in1. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Na FAT32 wyciagalem jakies 17 MB/s natomiast na NTFS niewiele wiecej nic ty . W BV troche to poprawili , jednak mi to nie przeszkadza bo dysk mam odpowiednio podzielony i zadko przerzucam z partycju na partycje . Aha i jeszcze jedno jak sie kopiuje z partycji na partycje dobrze miec duuzo Ramu . Pozatym jezeli chodzi o tego Medalista to on wiecej nie wyciagal :) , jak bys mial jakis szybszy dysk byloby wiecej . BTW jest taki fajny programik ktory pokazuje transfery jak sie przerzuca z partycji na partycje :) . http://ranvik.net/totalcopy/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Total Copy rządzi. Używam go już pare lat.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Total Copy rządzi. Używam go już pare lat.... Dokladnie :) , zapomnialem napisac ze ten programik nie sluzy tylko do do pokazywania transferow :) , dzieki niemu mamy np Resume albo mozna ograniczyc transfer jak sie cos kopiuje z dysku na dysk , albo Cdeka . Ja czesto tak robilem jak cos zgrywalem z kiepskiej plyty cd na dysk i Cdrom mial problem z czytaniem . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 yeeeeeeeeesssssssss tyle czasu szukalem tego programu yesssssss dzieki hopaki ! :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 wlasnie sprawdzilem mam baracude IV 40 gb ata 100 i film 700 mb dysk-dysk tasama partycja 6,8 6,9 mb/s Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 B IV 80 GB partycja - partycja 700 MB film 1. Total Commander 82 sek 8,53 MB/s 2. Total Copy 64 sek 10,94 MB/s cd - partycja odczyt cd 48x 1. Total Commander 137 sek 5,11 MB/s 2. Total Copy 136 sek 5,14 MB/s UPDATE: B I - B IV 1. Total Commander 65 sek 10,77 MB/s 2. Total Copy 55 sek 12,73 MB/s B IV - B I 1. Total Commander 61 sek 11,47 MB/s 2. Total Copy 58 sek 12,06 MB/s oba dyski defrgamentowane przed testem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 BarakiIV tak mają. Transfery wewnętrzne ma małe i tak to wychodzi. Ciekawe jak BV zwłaszcza seria SATA. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Dzięki za odzew, widać te dyski mają taką urodę :) Ale generalnie jestem bardzo zadowolony z tego zakupu- widać i czuć różnicę w stosunku do Medalista- i do tego jest bezgłośny!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 wyrzej jest update dotyczacy zgrywania z dysku na dysk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...