Mociak Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zainstaluj ponownie Windows (bez formata) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwia Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 jakbym wiedziała jak <_< pisalam- kiedys nie tykalam sie komputerów więc nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Instalowałaś już kiedyś XP? To nie jest takie trudne. Jeśli tylko będziesz czytać komunikaty jakie zgłasza program instalacyjny to dasz sobie radę. To moze napisze mały kurs: 1. Wchodzisz do BIosu (przytrzymać Delete po właczeniu). W zakładce Advanced Features zmieniasz First Boot z HDD0 na CD-ROM. Zapisujesz ustawienia Biosu. 2. Wkładasz płytkę z Windą i klikasz na cokolwiek gdy wyświetli komunikat że naciśnięcie dowolnego klawisza spowodue rozruch z płyty. 3. Instalator zacznie ładować pliki, gdy skończy będzie się pytał o zgodę z umową (klikasz F8) i parę innych dupereli (m.in. czy chcesz naprawić uszkodzoną instalkę ale klikasz że nie). 4. Dochodzisz do miejsca w którym instalator wyrzuci ostrzeżenie że jest juz zainstalowany Windows (znów zapyta czy chcesz naprawić i znów to pomijasz). Wtedy wyrzuci plansze z partycjami, wybierasz tą na której chcesz zainstalować Windowsa (czyli pewnie ta na której już był). 5. Kolejna plansza to pytanie z 5 odpowiedziami (będą brzmieć mniej więcej tak): - szybki format FAT - format FAT - szybki format NTFS - format NTFS - pozostaw istniejący system plików bez zmian. 6. Wybierasz ostatnia, by pozostawił istniejący system plików i dalej robisz to o co zapyta instalator. 7. Jakieś 45min później system gotowy:P Pozdrawiam! PS. Jeśli ktoś z kolegów zauważy, że coś opuściłem albo pomyliłem to niech skoryguje (pmaieć ludzka jest zawdna:)). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwia Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 problem polega na tym, że nie mam płyty z Windowsem u siebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 Jak już pisałem, miałem taki sam problem z instalacją u siebie, to przekonwertowałem z NTFS na FAT32 (bez utraty danych) i poszło bez problemu! (Tylko ten autoexec.nt wkleiłem z C:\windows\repair do c:\windows\system32) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwia Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 Ale ja mam FAT32 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...