Vincent de Marco Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 Chcialbym podzielic Neo 640 na 2 kompy. Da sie to zrobic bez routera czy swithca bo nie znam sie na tym ... tzn. jaki dokladnie sprzet bedzie potrzebny i ile kasy mam przygotowac ? Im mniej tym lepiej ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 najtaniej bedzie udostepniac polaczenie przez 1 kompa potrzebujesz 2 sieciowki i kabel skrosowany powodzenia ( aha zeby drugi komp mial neta 1 musi dzialac i udostepniac polaczenie ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 mozesz masz jakis link do jakiegos poradnika jak to wszystko skonfigurowac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Prosze bardzo: http://nyny.neostrada.pl/ics.html lub tu: http://infojama.pl/sections2.php?op=viewarticle&artid=116 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darks Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Skonfigurować NEO to mały problem. Większy problem jest przy podpisywaniu umowy z telekompromitacją ! Musisz mieć: - dwa kompy :) - dwie sieciówki - oraz kabelek skrosowany Chyba że na więcej kompów w przyszłości to polecam routerek ASMAX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 przy podpisywaniu umowy ? po co ? dziele w obrebie 1 lokalu, kabel bedzie mial raptem 2m dlugosci ? po co umowe podpisywac ?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darks Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 przy podpisywaniu umowy ? po co ? dziele w obrebie 1 lokalu, kabel bedzie mial raptem 2m dlugosci ? po co umowe podpisywac ?! 1496027[/snapback] Źle mnie zrozumiałeś. Więcej problemów jest aby dostac tą neo niż żeby ja podzielić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 tej neo wogole nie mozna juz zamowic. mozna jedynie przedluzac umowe jesli ktos zawarl wczesniej umowe na taka opcje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 No dobra, zrobilem tak jak radziliscie pod dwoma XP-kami, ale... firewall Zone Alarm chbya cos blokuje, bo polaczenie dziala ladnie, ale dopiero jak wylacze Zone Alarm. On jest dobry (podobno), ale pokrecony... Co robic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zysiek Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Nie pamietam dokladnych nazw, wiec bedziesz musial domyslic sie o co chodzi. ;) Dodaj sieciowke, ktora laczy oba kompy do Trusted Zone. Internet Zone -> Middle/Medium Trusted Zone -> Low/Off Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 (edytowane) no dobra, mam neta na 2 kompach ale one nie widza sie wzajemnie.... tzn. chcialbym wymieniac miedzy nimi pliki, ale jak klikne na 'otoczenie sieciowe' to potem czekam czekam i nic... dobrze robie w ogole z tym 'otoczeniem sieciowym' czy moze jest inny sposob na wspoldzielenie plikow ? Edytowane 16 Czerwca 2005 przez Vincent de Marco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zysiek Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 (edytowane) U mnie dziala normalnie, moze zapomniales o grupie roboczej czy jakiejs innej blahostce? Btw nie masz zadnych problemow w grach online gdy zone alarm jest wlaczony? Ja co pare minut gubilem kilka(nascie) pakietow i dlatego musialem zrezygnowac z tego firewalla. :/ Edytowane 16 Czerwca 2005 przez zysiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasher Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 Witam... masz xp więc looknij ten temat dosyć mi pomógł w zobieniu tego udostępniania A co do ZA to wejdź w 'firewall' > 'zones' > 'Add>>' > 'IP adress' i podajesz zone trusted i w 'ip adress' podajesz adres ip tamtego komputera który ma cię widzieć.... I suwak trusted na mid/low ( u mnie na mid działa bez problemu ) Mysle że mój opis jest wystarczający.... Ja w ten sposób rozwiązałem ten problem u siebie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...