starydwa Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 Witam i przepraszam jezeli cos wpisze nie tam gdzie trzeba - jestem nowy. Problem w punktach: 1/ mialem mb GIGABYT'a i bylo cicho i ok. 35-40 stopni na cpu nawet przy duzym obciazeniu. 2/ mam ASUS P5GD1 i jest glosnio, ok. 55-60 stopni. 3/ ta sama pasta silver, fan bardzo dobry, cpu 3.2 4/ przeczytalem w sieci, ze plyty P5GD1 takie sa niestety. Czy ktos z szanownych forumowiczow ma taka plyte i jakies doswiadczenia. pozdrawiam i dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 Te 35st miałeś na tym samym chłodzeniu i procesorze? Wszystko jest w tej samej obudowie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starydwa Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Te 35st miałeś na tym samym chłodzeniu i procesorze? Wszystko jest w tej samej obudowie?? 1491766[/snapback] Tak, wszystko jest tak jak bylo przy mb gigabyte. wylaczylem w biosie opcje do podkrecania plyty i zmiany ustawien - i ciagle wiatrak cpu buczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Witam i przepraszam jezeli cos wpisze nie tam gdzie trzeba - jestem nowy. Problem w punktach: 1/ mialem mb GIGABYT'a i bylo cicho i ok. 35-40 stopni na cpu nawet przy duzym obciazeniu. 2/ mam ASUS P5GD1 i jest glosnio, ok. 55-60 stopni. 3/ ta sama pasta silver, fan bardzo dobry, cpu 3.2 4/ przeczytalem w sieci, ze plyty P5GD1 takie sa niestety. Czy ktos z szanownych forumowiczow ma taka plyte i jakies doswiadczenia. pozdrawiam i dzieki. 1491759[/snapback] Mozliwe ze MoBo zawyrza wskazania. A dla pewnosci zobacz jak miewa sie wentylator (nasmarowac) i radiator przeczyscic. Pomiary organoleptyczne w tym wypadku powinne wystarczyc, 55 stopni to juz dosc duzo i radiator powinien byc goracy - podejzewam ze taki nie bedzie > patrz pierwsze zdanaie w moim poscie ;-). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...