Skocz do zawartości
gHeDe

Problem Z Kompem...

Rekomendowane odpowiedzi

witam, dziwne rzeczy sie dzieja:/ bylo sobie wszystko OK, az nagle mi sie monitor wylaczyl (w trakcie pracy prawowalem w CAD - inventor)...

nic nie ragowalo to zrobilem reset..BIOS i boot'owanie windy bez problemu ale gdy juz mial sie wlaczyc win to zwiecha, monitor OFF... odpalilem system z w trybie SAFE MODE i dziala(nie uzywa w tym trybie sterownikow), podobnie z czystym systemem wszystko chodzi ale jak juz stery zainstaluje to monitor i sys nie wstaje:/

robilem reset BIOSu, CMOSu i nawet ladowalem inne biosy i zauwazylem ze nawet przy resetowaniu kompa sie wiesza i sie nie wlacza monitor i zwiecha...

typowy objaw to wylaczony monitor i brak reakcji klawiatury(LEDy sie nie swieca i nie piszczy jak sie nacika wiele guzikow na raz..)

stawiam na grafike a dokladnie na pamieci w niej, moze sie myle

grafika nie byla podkrecana ani szyna AGP

moj sprzet:

Ati 9200 128DDR 128bit

AMD 2500+barton

2x256 DDR 400

dodam ze komp dziala bez problemow w SAFE MODE lecz nie mam wspomagania grafiki wiec nic z grania, projektowania w 3D i calej reszty akceleracji grafiki...:(

Edytowane przez gHeDe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzęt ma prawo się zużywać.

Osobiście myślę, że jak nie możesz odpalić obrazu na sterownikach, to wina grafiki nie zasiłki.

Prawda jest też taka, że jak zasiłka nie wyrabiała z napięciami, to mogła się przyczynić do upadku GPU.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz zglupialem :mur:

nie mam u kogo sprawdzic a kumpel nie ma czasu :? zwlaszcza ze ma podobny sprzet do mojego..

na 1miejscu stawiam na grafe, czekam az mi gwarancje z chaty przysla i niose to do Komputronika...jak to nie to, to bede kombinowac z zasialaczem ostatecznie z pamiatkami choc maja zaledwie 2miechy...

P.S. jak pomierzyc miernikiem ZASILACZ? mam schemat zlacza i miernik ale nie mam pojecia od czego zaczac, sprawdzalem ale nic nie pokazuje... phi zawsze mam problem co gdzie i jak;) zwlaszcza w elektronice :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi