gHeDe Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 (edytowane) witam, dziwne rzeczy sie dzieja:/ bylo sobie wszystko OK, az nagle mi sie monitor wylaczyl (w trakcie pracy prawowalem w CAD - inventor)... nic nie ragowalo to zrobilem reset..BIOS i boot'owanie windy bez problemu ale gdy juz mial sie wlaczyc win to zwiecha, monitor OFF... odpalilem system z w trybie SAFE MODE i dziala(nie uzywa w tym trybie sterownikow), podobnie z czystym systemem wszystko chodzi ale jak juz stery zainstaluje to monitor i sys nie wstaje:/ robilem reset BIOSu, CMOSu i nawet ladowalem inne biosy i zauwazylem ze nawet przy resetowaniu kompa sie wiesza i sie nie wlacza monitor i zwiecha... typowy objaw to wylaczony monitor i brak reakcji klawiatury(LEDy sie nie swieca i nie piszczy jak sie nacika wiele guzikow na raz..) stawiam na grafike a dokladnie na pamieci w niej, moze sie myle grafika nie byla podkrecana ani szyna AGP moj sprzet: Ati 9200 128DDR 128bit AMD 2500+barton 2x256 DDR 400 dodam ze komp dziala bez problemow w SAFE MODE lecz nie mam wspomagania grafiki wiec nic z grania, projektowania w 3D i calej reszty akceleracji grafiki...:( Edytowane 11 Czerwca 2005 przez gHeDe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 Nie ma co szukać, najlepiej kartę do ręki i leć do kumpla, żeby sprawdzić co u niego się dzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gHeDe Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 udalo mi sie pozuczyc LCD i na nim dziala...moze coz z monitorem :/ jest nie tak:(...grafe sprawdze dopiero na nastepny weekend:| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gHeDe Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 jak LCD dzialal to sprawdzilem CRTka i tez bylo OK, ale jak obciazylem grafe 3D MARKiem to znowu monitor sie wylaczyl:( wiec cos jest z GRAFA.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 A zasilacz jaki :>? bo nie wyczytałem :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gHeDe Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 modecom 300W z PFC..ale przez 1,5roku bylo wszystko OK a teraz nagle jakies jazdy przy obciazonej grafie ...wczesniej 3D MaRK dzialal, gralem nawet o projektowaniu w CAD nie wspominajac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Sprzęt ma prawo się zużywać. Osobiście myślę, że jak nie możesz odpalić obrazu na sterownikach, to wina grafiki nie zasiłki. Prawda jest też taka, że jak zasiłka nie wyrabiała z napięciami, to mogła się przyczynić do upadku GPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gHeDe Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 juz zglupialem :mur: nie mam u kogo sprawdzic a kumpel nie ma czasu :? zwlaszcza ze ma podobny sprzet do mojego.. na 1miejscu stawiam na grafe, czekam az mi gwarancje z chaty przysla i niose to do Komputronika...jak to nie to, to bede kombinowac z zasialaczem ostatecznie z pamiatkami choc maja zaledwie 2miechy... P.S. jak pomierzyc miernikiem ZASILACZ? mam schemat zlacza i miernik ale nie mam pojecia od czego zaczac, sprawdzalem ale nic nie pokazuje... phi zawsze mam problem co gdzie i jak;) zwlaszcza w elektronice :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 METODOLOGIA POMIARÓW -> to chyba jest w dziale FAQ. A jak nie to: http://www.neotec.pl/page.php?id=11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...