kerimek Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Hej, na poczatku zaznaczam ze spedzilem okolo tygodnia zeby przejrzec wszystkie tematy ktore mi wyszukala szukajka i wyciagnac odpowiednie wnioski do oich watpliwosci... ale na moim sprzecie jak (w podpisie) probowalem podniejsc fsb z poziomu biosu do 200 mhz, wybralem manual, zmienilem ze 166 na 200, z mysla ze bedzie ok a tu kiszka komp nie wstal. Restart biosu i ok powrot do stockowych ustawien. Pozniej sprobowalem EasyTune 4 - pondnosilem fsb stopniowo przy 200 komp sie zrestartowal. Pytanie moje jest takie co moze byc tego przyczyna... zaznaczam ze na mojej 7nf-rz nie ma stopniowego podnoszenia fsb - jest to mozliwe tylko programowo. Czy pamiatki (ktore aktualnie pracuja 2,5 3 3 7 a w biosie jest ustawione 3 3 3 8) po prostu w windzie nie wyrobily a w biosie musialbym je przy tych 200 rowniez obnizyc... procek (przy 185fsb w stress 53 st.) mobo 33 hdd 42 wiec nie najgorzej. Jakie jest wasze zdanie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 A czy nie zapomnial Pan o podniesieniu napiecia na procesor?? Trudno podkrecac cos co aby pracowac z wieksza czestotliwoscia potrzebuje tez wiekszego napiecia - uwierz mi na slowo :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Niewiem jakie to pamieci, ale je terz mozna dowoltowac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Platinium_ Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 (edytowane) Trudno podkrecac cos co aby pracowac z wieksza czestotliwoscia potrzebuje tez wiekszego napiecia - uwierz mi na slowo W takim razie jak wytłumaczysz mój przypadek ??? :) Muszę dodać że przy fsb 200 i V-core 1,65@1,575 w primie jest full stable... A co do Twojego Semprona Kerimek to poprzednicy mają w 100% rację :) Sam przez miesiac mialem seprona i bez podnoszenia napiecia byla kicha... Edytowane 12 Czerwca 2005 przez _Platinium_ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerimek Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 hmm... wiec mozliwe tylko zastanawia mnie dlaczego w topicach (glownie w "sempron, podkrecanie, wday zalety") jest taki sam procesor wysrubowany na maxa (powyzej 2ghz na stockowym napieciu)... no coz chyba procek prockowi nierowny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 no coz chyba procek prockowi nierowny 1493848[/snapback] Trafiłeś w sedno! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 W takim razie jak wytłumaczysz mój przypadek ??? :) Muszę dodać że przy fsb 200 i V-core 1,65@1,575 w primie jest full stable... A co do Twojego Semprona Kerimek to poprzednicy mają w 100% rację :) Sam przez miesiac mialem seprona i bez podnoszenia napiecia byla kicha... 1493838[/snapback] Poprostu masz dobra sztuke, mój procek terz przetaktowany na fsb 200 chodzi na obnizonym Vcore Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 Plyta ma skokowa regulacje fsb, wystarczy nacisna ctrl+f1 w biosie, nie ma za to regulacji mnoznika i vcore. Mozliwe ze bedziesz potrzebowal kolo 1,65v zeby zrobic fsb 200mhz, chociaz w sumie dziwne, bo ja testowalem z 4 czy 5 sempronow 2200, 2300, 2400 i kazdy dzialal na fsb 200 mhz na standardowym napieciu. Myslalem ze kazdy pojdzie na fsb 200 na defaultowym vcore, a tu widac jest inaczej. Zawsze mozesz zrobic drut moda, albo pomalowac mostki odpowiedzialne za napiecie na procku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerimek Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 po wgraniu najnowszego biosu doszla mozliwosc 'stopniowej' regulacji fsb i tak narazie jade 9x195 ale jak tylko dam 200 to padaka nie wstaje :/ no coz bede jechal te 40mhz mniej ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maclaska Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 [qouote]mój procek terz przetaktowany na fsb 200 chodzi na obnizonym Vcore A mój, widzisz, niedobry nie chce nawet o 0,25 zejść w dół. Takie życie, jedni maja szczęście, inni nie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...