Fester Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Czesc jetem tu nowy.Mam zamiar kupic sobie nowego kompa.w sumie to nie tak do konca.Mierze sie z zamiarem kuona nowej płyty karty graficznej no i oczywiscie procka.MAm stara pamiec na sdram-ah i chce przy niej pozostac.W zwiazku z tym mam nastepujacy wybor co do płyty głownej jak wybrac ECS k7s5a czy moze shuttleak32d.Chodzi mi głownie o podkrecanie procka.interesuje mnie jakie osogi miał bym NA TEJ PŁYTCE KTORA LEPSZA .nO I CZY BEDE MOGŁ KRECIC PROCEK MIMO 133 mhz na pamieciach.Jesli chodzi o procek to 1800+ albo 2000+ karta gf 4 ti 4200 prolink.Co sadzicie o tym zestawieniu i kreceniu tego NOWEGO sprzetu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luizyt Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Lepiej zaoszczedzić na procku i grafie i kupić lepsze płytą, i DDRy też by sie przydały Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlado Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Weź najlepiej Podaj kwotę, którą Chcesz przeznaczyc na cały sprzęcior to bedzie łatwiej. A inna sprawa, że pozostanie przy sdramach i kupno Athlona XP to IMHO nieporozumienie. A Jakbyś poszperał w starych wątkach to Byś wiedział, że ECS to do [gluteus maximus] jest... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Właśnie, podaj kase jaką masz odłożoną w skarpetce :) na ten nowy sprzęt.NIewarto zostawać przy sdramach bo są poprostu przesztażałe i wolne.Ktoś mi kiedyś powiedział że sdramy będą wąskim gardłem dla proca czyli osłabią go a jako grafe to polecam radka8500 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Nie oszczędzaj na płycie głównej!!!! Dobre mobo to podstawa stabilnego systemu dla Athlona. I obowiązkowo DDR 256MB 333Mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Nie oszczędzaj na płycie głównej!!!! Dobre mobo to podstawa stabilnego systemu dla Athlona. I obowiązkowo DDR 256MB 333Mhz. Popieram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgadza sie. ECS + SIS = ZERO PODKRĘCANIA! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgadza sie. ECS + SIS = ZERO PODKRĘCANIA! ZERO PODKRECANIA i jako bonus siwe włosy na głowie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 dokladnie ja proponuje kupic slabszy procek np.: 1700+ (w przyszlosci zawsze lepiej wymienic jego niz mobo :) )grafa moze zostac ale mobo kup lepsze np.: MSI Kt3 ultra wyniesie cie to okolo 308 + 630 + 425 = 1363 a wdlug twojej opcji wyszloby 260 + 630 + 370 = 1260 (przy procku 1800+) a przy 2000+ 1375 pln. Tak jak powiedzieli przedmowcy dobre mobo to podstawa stabilnego systemu. Osobiscie mialem K7S5A i jak to slusznie zauwazyl best-boy malo co wlosy mi nie osiwialy ;) :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fester Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Hym szkoda ze nie dokonca dostałem odpowiedz ale nic nie szkodzi dzieki.Co do inej płyty to musze zmienic ram a wymiana ramu to dodatkowo jakies 400 zł(256ddr).No inadal jestem ciekaw jak tak z typ podkrecaniem i moimi ramammi 133 mhz.Kasy mam ok 1500zł.(ale moze troche wiecej terz gf 4 ti musi byc 8) . :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Podkrecanie na wiekszosci plyt jest na dobrym poziomie, chociaz lepiej miec plyte na KT333, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiz Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Radka 9000 polecam jest Ok. Ale pod zadnym pozorem nie kupuj Ecsa bo to lipa jest zwyczajna juz tak kiedys zrobilem i kupilem sobie taka plyte do d*** mowie nie warto lepiej wydac na plyte wiecej. Pamietaj plyta to podstawa a jaesli chodzi o plyte to Msi albo jakis Soltek lub tez Gigabyte modelu nie podam gdyz kazdy ma inne dodatki musisz sie zdecydowac co ci potrzebne. Ja dzieki ludziom z tego forum wybralem Solteka i odbieram go w piątek. ( Sorki za rozpisywanie się ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Jakie 400pln?? 256MB jeszcze za 300zł dostaniesz. Jeżeli chcesz podkręcać to obowiązkowo DDR`y i dobre mobo, a procek najlepiej z serii AGOIA. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 ja proponuje kupic slabszy procek np.: 1700+ (w przyszlosci zawsze lepiej wymienic jego niz mobo :) )dokladnie a jak nie masz kasy na ddr'y to nie oplaca sie teraz kupwac nowej plyty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fester Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Dzieki za odpowiedzi chyba pomysle o ddra ch .Ale te dodatkowe 300 zł:( :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Zapozycz sie na DDR-y, oddasz kase w przyszlym miechu a korzysci masz niebywale na dlugo dluzej. SDRAM umiera, a nie chcesz pozostac w tyle przez jakies 300zeta (wiem ze to duzo ale naprawde warto) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Nie wiem czemu wszyscy uważająże ECS = zero podkręcania. To jest prawda w przypadku K7S5A - K7S6A - ma zmianę mnożnika, napięcia i obsługuje FSB 166 - w tej klasie cenowej nie ma konkurencji. Tak że ludzie spokojnie, bez niezdrowych emocji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Czesc jetem tu nowy.Mam zamiar kupic sobie nowego kompa.w sumie to nie tak do konca.Mierze sie z zamiarem kuona nowej płyty karty graficznej no i oczywiscie procka.MAm stara pamiec na sdram-ah i chce przy niej pozostac.W zwiazku z tym mam nastepujacy wybor co do płyty głownej jak wybrac ECS k7s5a czy moze shuttleak32d.Chodzi mi głownie o podkrecanie procka.interesuje mnie jakie osogi miał bym NA TEJ PŁYTCE KTORA LEPSZA .nO I CZY BEDE MOGŁ KRECIC PROCEK MIMO 133 mhz na pamieciach.Jesli chodzi o procek to 1800+ albo 2000+ karta gf 4 ti 4200 prolink.Co sadzicie o tym zestawieniu i kreceniu tego NOWEGO sprzetu. Z tych dwóch wariantów proponuje shutla, obsługuje i sdramy i ddry, poza tym jest dobry do OC, zmiana fsb co 1 do 166, regulacja vcore i mnożnika z poziomu biosu. A tak poza tym zamiast ak32d proponuje ak32a, na kt266a. ps. od ECS'a trzymaj sie jak najdalej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Szczerze mowiac ECS to dno! Zwlaszcza w podkrecaniu, lepiej oszczedz pare groszy na grafice i kup sobie Radeona 9000 Pro i kup plyte pod DDR i na poczatek 256MB PC2100, znacznie lepiej na tym wyjdziesz, a jak kupisz dobre moduly np. Kingstona na Winbondach to powinny nawet hulac na 333 MHz szynie. [OT] Ja na chwile obecna ciulam kase na glosniki i MOBO Soltka SL-75FRN :) jak uzbieram to wymieniam swojego Soltka KAV na nia i pamiatki DDR 2700 Kingstona Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...