Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam dylemat mały, bo potrzebuje sluchawek. Mam discmana Philips z serii Nike ACT400 i zpesuły mi sie sluchawki w nim a konkretnie to jak to zwykle w sluchawkach sie psuje kabelek w najczesciej zginanym miejscu nie styka po pewnym czasie. Zreszta wnerwialy mnie te sluchawki, bo nie trzyamly sie w uszach.

W kazdym razie mam problem teraz z kupieniem sluchawek. Nie dysponuje zbyt duza kasa a chce kupic jakies dobre sluchawki. Muzyki slucham róznej, wiec nie moge okreslic ze maja miec duzo basów a malo sopranó i vice versa. Musza byc optymalne do wszystkiego ;)

Znalazlem takie modele:

Te są najtańsze i wlasnie jedne z nich planowalem kupic

Philips HE 250

Philips HE 255

Ale mam dylemat, bo po prostu nie wiem jak one beda graly. Czy one one duzo róznia sie dzwiekiem od drozszych sluchawek typu Philips HE 580? Nie jestem melomanem, ale chcialbym miec sluchawki, które beda ładnie grały, beda miec dobre basy i soprany.

Bardzo mnie denerwuje w sluchawkach dousznych jak wylatuja one z uszu, albo nie dolegaja na tyle, zeby ten bas byl odczuwalny. Zawsze przy sluchawkach sobie dociskalem je do uszu zeby poczuc bas bo inaczej one tylko mi "leżały w uszach"

Czy te sluchawki które podalem tez takie beda? Czy moze zeby osiagnac efekt dobrego basu (czyli zeby dobrze przylegały ) musze kupic sluchawki takiego typu:

Philips HS 321?

Myslalem tez o sluchawkach sennheiser mx350, kosztuja ok 36 zł albo mx450 ok 50 zł. A moze znacie jakies lepsze modele, które sa warte kupna bardziej niz te tutaj? I przewe wszystkim czy duza roznica jest miedzy tymi sluchawkami w canie 25-30 zł a 50-60?

PS. A może zainwestowac w KOSSy? :) tylko tutaj juz jest wyrazna róznica w kasie i nie wiem czy sobie na takie cos pozwole. Ale jest az taka róznica? Warto?

Z góry dzieki za odpowiedzi;)

PS2. Jak ma sie pasmo przenoszenia do dzwieku? Nie mam o tym zabardzo pojecia wiec nie wiem o co chodzi w tym :)

Edytowane przez Saint

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi