Skocz do zawartości
BLANTMEN

Pilne !!! Problem z HDD

Rekomendowane odpowiedzi

Po sformatowaniu HDD'ka wyskakuje komunikat "Disk Boot sector is to be modified. Type "Y" to accept, any other key to abort" Co to oznacza??? Po wciśnięciu Y (a trzeba go kilka razy wcisnąć bo niezaskakuje :? ) usiłuje zainstalować Windowsa - HDD sie skanuje, żadnych błęów tylko że gdy uruchomi się instalacja a pasek dojdzie do 100% dysk i napęd dyskietek zaczynają wariować i komp siada. A jak wcisne jakiś inny klawisz po tym ostrzeżeniu to mi wyskakuje komunikat, że HDD niezostał sformatowany. Proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po sformatowaniu HDD'ka wyskakuje komunikat "Disk Boot sector is to be modified. Type "Y" to accept, any other key to abort" Co to oznacza??? Po wciśnięciu Y (a trzeba go kilka razy wcisnąć bo niezaskakuje :? ) usiłuje zainstalować Windowsa - HDD sie skanuje, żadnych błęów tylko że gdy uruchomi się instalacja a pasek dojdzie do 100% dysk i napęd dyskietek zaczynają wariować i komp siada. A jak wcisne jakiś inny klawisz po tym ostrzeżeniu to mi wyskakuje komunikat, że HDD niezostał sformatowany. Proszę o pomoc.

wylaczyles w biosie zabezpieczenie przed wirusami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Albo miałeś virusa i ci zainfekował boot sectora, albo był to jakiś program

2. Żeby pozbyć się problemu

a) usuń partycje i załóż je na nowo, potem sformatuj każdą z osobna

B) użyj programu do czyszczenia bootsectora

- do IBM, Drive Feature Tool (mam to ze strony IBM)

- podobno potrafi to też zrobić dosowy mks_vir

- pakiety typu norton utilities

3. Gdyby nic nie skutkowało przejedź cały dysk WD-clearem (do wszystkich HDD)

4. Być może je to wina twojej dyskietki strtowej i poprzednie punkty możesz pominąć, użyj innej dyskietki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...