Garett Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Witam Pisze programik w assemblerze, który ma programowo imitować naciśnięcei klawisza z klawiatury. Moim zdaniem taki kod byłby ok, ale nie chce działać. org 100h mov al, 39h out 60h, al mov ax, 4C00h int 21h 39 to kod wciśnięcia spacji Można oczywiście użyć funkcji 9, przerwania 21, ale ona wypisuje ciśg na wyjściu, a mi chodzi o to, żeby efektt był taki, jak naciśnięcie klawisza na klawiaturze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K3310pH Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 afaik 39 to nie spacja, ani w dziesietnym, ani w szesnastkowym spacja to 20h = 32d po drugie, pobaw sie int 16h tutaj mala dokumentacja http://www.arl.wustl.edu/~lockwood/class/c...tml#MARKER-9-45 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garett Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Witam ponownie afaik 39 to nie spacja, ani w dziesietnym, ani w szesnastkowym spacja to 20h = 32d Tak, ale to w kodzie ASCII, a ja pisałem o skankodach klawiatury, bo wydaje mi się, że w OUT podaje się numer portu i wartość, a dla portu klawiatury chyba będą to właśnie skankody. Dzięki za link, zabieram się za czytanie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K3310pH Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 no nic, pierunski wynalazek te skankody :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...