Skocz do zawartości
luki_pc

Prawa Dostepu Do Ntfs

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym nie ryzykował zapisywania pod NTFS'em, ja to rozwiazałem tak że zrobiłem se jedna partycje w FAT32 która pełni role partycji wymieniajacej dane pomiedzy Windowsem ,a Linuksem. Reszte Windowsowych partycji mam w NTFS.

1498896[/snapback]

a na FAT jest to napewno bezpieczne ???

bo jestem wlasnie po odzyskiwaniu danych jak padl XP(nie mielem jeszcze linuxa) i jestem troszke przeczulony na tym punkcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie lepiej na windzie przekopiowac wszystkie dokumenty gdzies na Fat32 a na pulpicie kliknac prawym na MojeDokumenty i tam gdzies bylo "przenies" i wskazac miejsce na fat32. Bynajmniej ja tak kiedys mialem.

PS: Sa juz jajka ktore radzą sobie z zapisem NTFS ale nie drąże tematu i wogole mi to do szczęscia nie jest potrzebne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KE?

Za przeproszeniem, ale co ty bredzisz? ;]

Po pierwsze: kto powiedział, że każdy trzyma wszystko w folderze 'moje dokumenty'.

Po drugie: o przenoszeniu na fat32 było wyżej.

Po trzecie: jajka tak sobie radzą z zapisem.

This enables the partial, but safe, write support in the NTFS driver.

The only supported operation is overwriting existing files, without changing the file length.  No file or directory creation, deletion or renaming is possible.  Note only non-resident files can be written to  so you may find that some very small files (<500 bytes or so) cannot be written to.                         

Po czwarte: sjp.pwn.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi