Skocz do zawartości
wampir

MSI KT3 ultra 2

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam taką - bez dodatkowego wiatraka temp. northbridge'a podchodziła pod 40 C. Ja dałem dodatkowy wiatrak dmuchjący na chipset i pamięci i jest ok 30 C(z dużym obciążeniem 33 C)- FSB jak w podpisie. Nie ma się czym przejmować ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że nie ma. Zobacz na pudełku. NBFan jest OPTIONAL! Tak samo jak USB Bracket, i inne bajery. MSI robi chyba z 10 płyt na KT3Ultra2 i w każdej co innego, a dobra płyta to już jest za grube pieniądze....

Problem jest spory, chipset bez coolera rozgrzewa sie do 40 stopni w samym biosie! I przy dużym obciążeniu często się resetuje. Miałem tę płytę, ale zmieniłem na GA-7VRXP, choć ma również pasywny cooler, jego temperatura to jakies 37 stopni.

Moim zdaniem pomyśl nad poprawa chłodzenia chipsetu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziasiaj kupilem ale dopiero w domu zczailem ze jest to ver 1.0 i nie ma aktywnego chlodzenia .

Troche mnie to martwi czy to moze miec jakies ujemne skutki podczas oc

Moze ma ktos ten model ?

A będziesz wkładał do niej tego Durona 600 co mzsz w podpisie???

Bo jak tak to opowiedz coś o nim(jaka seria,FSB, mnożnik,temp...) no i na ile się kręci!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tej plycie wyladuje 256 DDR333

Titan TTC D5TB + 4 wentyle w budzie :)

no i sie zastanawiam czy dac tego durnia 600 ( lekko ukruszony ) 

bo mam tez  durnia 1300 ale nie wiem jak to odblokowac tak samo jak spitfire'a ? coby pomykal na 8*166

A czy taki Dureń 600-850MHz dałoby sie na MSI KT3 Ultra2 puscić na 166MHz??? Bo przy DDR333 to by niezły wypas był :lol: !!!

A co wtedy z temp :?: Czy ten titan by wystarczył ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tej plycie wyladuje 256 DDR333

Titan TTC D5TB + 4 wentyle w budzie :)

no i sie zastanawiam czy dac tego durnia 600 ( lekko ukruszony ) 

bo mam tez  durnia 1300 ale nie wiem jak to odblokowac tak samo jak spitfire'a ? coby pomykal na 8*166

A czy taki Dureń 600-850MHz dałoby sie na MSI KT3 Ultra2 puscić na 166MHz??? Bo przy DDR333 to by niezły wypas był :lol: !!!

A co wtedy z temp :?: Czy ten titan by wystarczył ???

Jeśli masz d600 ewentualnie 650 z jakieś dobrej serii to powinien iść na 166 bez ruszania mnożnika.

A tak poza tym to każdy dureń przy odpowiednio niskim mnożniku powinien iść na 166, ale prawktyka ukazuje się niestety inna..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...