djcrash Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 No zakupilem sobie wkoncu RADEON 9000 chcialem kupic Sapphire ale niestety nie dostalem bo nie bylo ale za to przyszedl do mnie Gigabyte MAYA R9000 wiedzialem ze pamiatki sa 5 ns lecz jednak dzisiaj kiedy spojrzalem na kosci okazalo sie ze sa to pamiatki Nynixa 4ns normalnie nie moglem w to uwierzyc bo na wszystkich testach ktore sa w internecie widzialem ze ten model ma pamiatki 5ns i jeszcze jedno na www.benchmark.pl pokazuja ze przy podkreceniu tej karty obraz jest calkowicie zniszczony przez wielkie kwadraty no to zabralem sie do podkrecania zainstalowalem dodatkowe oprogramowanie v-tunera i bez najmniejszych problemow puscilem clock engine 250@275 i clock memory 200@240 wiecej nie probowalem ale jeszcze poprobuje :D oczywiscie obraz byl normalny i zadnych uchybien nie zauwazylem czyzby trafil mi sie jakis ulepszony model ? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Zaden ulepszony model - wszystkie Radeony 9000 maja wedlug specyfikacji miec pamieci 4ns pracujace na 400 MHz Pozatym gratuluje wyboru producenta chipa na karcie - ATI rulezz! :) Przy okazji sie pochwale, moj Sapphire Radeon 9000 Pro hula na 315/605 MHz bez zadnych artefaktow, po podniesieniu do 315/610 juz sa atrefakty, musze dac chyba jeszcze wiatrak dmuchajacy bezposrednio na pamieci, acha karta chlodzona jest CrystalOrbem i ma na pamiatkach radiatory wysokosci 8mm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djcrash Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 hehe to niezle moze tez sobie takie chlodzenie na pamiatki sprawie jak mowisz ze do tylu podkreciles to musze tez wyprobowac ale to jak zaloze radiatorki:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 hehe to niezle moze tez sobie takie chlodzenie na pamiatki sprawie jak mowisz ze do tylu podkreciles to musze tez wyprobowac ale to jak zaloze radiatorki:D Ale ja mam Radeona 9000 Pro wiec do tylu co ja to napewno nie podkrecisz, defaultowo ta karta ma taktowanie 275/550 MHz i pamieci 3,6ns Hynixa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djcrash Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Aha wlasnie sie zastanawialem dlaczego az tak duzo podkreciles pamiec juz myslalem ze to sie liczy 200*2=400mhz :D a moze tak sie liczy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Aha wlasnie sie zastanawialem dlaczego az tak duzo podkreciles pamiec juz myslalem ze to sie liczy 200*2=400mhz :D a moze tak sie liczy ?DDR = Double Data Rate -> czyli podane przezemnie czestotliwosci dla pamieci sa juz pomnozone razy 2 Rozumiesz juz teraz :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djcrash Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 no to taki banal dzieki za zrozumienie . wczesniej mialem geforca i dlatego nie wiedzialem jak jest na ATI ale spox wkoncu double data rate powinienem sie sam domyslic :D hehe tak przy okazji jakie stery pod winxp sa najlepsze wg ciebie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 no to taki banal dzieki za zrozumienie . wczesniej mialem geforca i dlatego nie wiedzialem jak jest na ATI ale spox wkoncu double data rate powinienem sie sam domyslic :D hehe tak przy okazji jakie stery pod winxp sa najlepsze wg ciebie Wersja 6193 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 czesc spiderman a jaka jest roznica cenowa w sapphirechach pomiedzy pro 9000 a zwykla 9000??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 czesc spiderman a jaka jest roznica cenowa w sapphirechach pomiedzy pro 9000 a zwykla 9000???Dokladnie nie wiem, zobacz www.pcprojekt.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remik Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 No zakupilem sobie wkoncu RADEON 9000 chcialem kupic Sapphire ale niestety nie dostalem bo nie bylo ale za to przyszedl do mnie Gigabyte MAYA R9000 wiedzialem ze pamiatki sa 5 ns lecz jednak dzisiaj kiedy spojrzalem na kosci okazalo sie ze sa to pamiatki Nynixa 4ns normalnie nie moglem w to uwierzyc bo na wszystkich testach ktore sa w internecie widzialem ze ten model ma pamiatki 5ns i jeszcze jedno na www.benchmark.pl pokazuja ze przy podkreceniu tej karty obraz jest calkowicie zniszczony przez wielkie kwadraty no to zabralem sie do podkrecania zainstalowalem dodatkowe oprogramowanie v-tunera i bez najmniejszych problemow puscilem clock engine 250@275 i clock memory 200@240 wiecej nie probowalem ale jeszcze poprobuje :D oczywiscie obraz byl normalny i zadnych uchybien nie zauwazylem czyzby trafil mi sie jakis ulepszony model ? :D Z tymi 4ns to ci sie udalo :wink: tez mam tego Radka i ma 5ns (wytrzymuja 240Mhz). Ale !!! z tym podkecaniem to raczej niema co sie podniecac :lol: podkrec karte zapusc 3D Mark i zobacz wynik :wink: Potem zobacz do V-tunera i wszystko wiadomo. Karty R 9000 sa zabezpieczone przed OC nawet zmiana biosu niepomaga wiec nawet 3ns nic ci niedadza :twisted: Remik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 czesc spiderman a jaka jest roznica cenowa w sapphirechach pomiedzy pro 9000 a zwykla 9000???Dokladnie nie wiem, zobacz www.pcprojekt.pl Spider tam qupiłeś swojego sprzęta?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Z tymi 4ns to ci sie udalo :wink: tez mam tego Radka i ma 5ns (wytrzymuja 240Mhz). Ale !!! z tym podkecaniem to raczej niema co sie podniecac :lol: podkrec karte zapusc 3D Mark i zobacz wynik :wink: Potem zobacz do V-tunera i wszystko wiadomo. Karty R 9000 sa zabezpieczone przed OC nawet zmiana biosu niepomaga wiec nawet 3ns nic ci niedadza :twisted: Remik To prawda ze radkow 9000/pro nie da sie krecic jakos mi sie nie chce wierzyc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 czesc spiderman a jaka jest roznica cenowa w sapphirechach pomiedzy pro 9000 a zwykla 9000???Dokladnie nie wiem, zobacz www.pcprojekt.pl Spider tam qupiłeś swojego sprzęta?? Nie, akurat nie mieli jak kupowalem, Saphhirka to pojechalem na Krowoderska do ANISa i byl 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Z tymi 4ns to ci sie udalo :wink: tez mam tego Radka i ma 5ns (wytrzymuja 240Mhz). Ale !!! z tym podkecaniem to raczej niema co sie podniecac :lol: podkrec karte zapusc 3D Mark i zobacz wynik :wink: Potem zobacz do V-tunera i wszystko wiadomo. Karty R 9000 sa zabezpieczone przed OC nawet zmiana biosu niepomaga wiec nawet 3ns nic ci niedadza :twisted: Remik To prawda ze radkow 9000/pro nie da sie krecic jakos mi sie nie chce wierzycTylko 9000 miewaja z tym problemy, 9000 Pro jak widzisz nie maja z tym problemow :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Przy okazji sie pochwale, moj Sapphire Radeon 9000 Pro hula na 315/605 MHz bez zadnych artefaktow, po podniesieniu do 315/610 juz sa atrefakty, musze dac chyba jeszcze wiatrak dmuchajacy bezposrednio na pamieci, acha karta chlodzona jest CrystalOrbem i ma na pamiatkach radiatory wysokosci 8mmTo ja też sie pochwale mój Radek 9000PRO Gigabyte hula lepiej:). Taktowany jest tak 275//550@320//640 bez artefaktów:). Co do tego Radka 9000 pamiątki to normalka.ATI RULEZZZ.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remik Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Z tymi 4ns to ci sie udalo :wink: tez mam tego Radka i ma 5ns (wytrzymuja 240Mhz). Ale !!! z tym podkecaniem to raczej niema co sie podniecac :lol: podkrec karte zapusc 3D Mark i zobacz wynik :wink: Potem zobacz do V-tunera i wszystko wiadomo. Karty R 9000 sa zabezpieczone przed OC nawet zmiana biosu niepomaga wiec nawet 3ns nic ci niedadza :twisted: Remik To prawda ze radkow 9000/pro nie da sie krecic jakos mi sie nie chce wierzyc Niestety nie i niema rozwiazania bios tez odpada. Z wersia PRO niema problemu. Remik.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 zaraz zaraz da sie krecic radki 9000 przynajmniej mojego shapphire .to prawda ze jest zabezpieczenie ale tylko na rdzen a pamiatki sie krecą powerstripem udało mi sie pamiatki do 240 podkrecic ale były sporadycznie ale jednak w pixel shaderze artefakty a rdzen jak stanoł na 250 tak tyle ..no ruszył sie do 255 ale to sie nei liczy a wynik prawie ten sam ;p szkoda ze sie nie kreca pewnei by sie z nich dało po odpowiedznim chłodzeniu zrobic wersje pro ..no prawie pro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Remik - jaja sobie robisz ???? Nie widze możliwości zblokowania podkręcania... Nawet jak programowo nie możesz to zmieniasz taktowania BIOSem i masz takie jakie chcesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Remik - jaja sobie robisz ???? Nie widze możliwości zblokowania podkręcania... Nawet jak programowo nie możesz to zmieniasz taktowania BIOSem i masz takie jakie chcesz. wlasnie o tym samym mysle jedynym ogranicznikiemmoze byc bios karty ktory nadzoruje jej prace i parametry ale zmiana na inny i spoko powinno latac mysle ze ze zwyklego do pro mozna dociagnac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remik Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Remik - jaja sobie robisz ???? Nie widze możliwości zblokowania podkręcania... Nawet jak programowo nie możesz to zmieniasz taktowania BIOSem i masz takie jakie chcesz. Poczytaj troche na necie lub moje wczesniejsze posy o 9000. :twisted: NIESTETY TO NIESA ZADNE JAJA :cry: 1. Karta wraca do domyslnuch ustawien w trybie 3D krecona softwarowo. 2.Biosu od karty niebierze RadEdit. (mam specjalna wersie ktora go wezmie) PRO bez problemu. 3. Niedarady wgrac biosu od wersi PRO. 4.Edycja biosu zmienia jego sume kontrolna CRC. 5.Wgranie zmienionego biosu powoduje ze stery niewidza karty (2D 60 Hz) Starczy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: Jedyne co mozna to Win 98 + edytowany bios + starsze stery :cry: Mialem tat ATI 9000 GIGABYTE na 300/240 3DMark2001 8940 :wink: Na nowszycz sterach nic z tego a 2K XP wcale. Rozwiazanie ??? ---Edytowac jakim HEX edytorem ati2mtag.sys i tam szukac. ---Albo czekac na inny edytor bosu ( sumy kontrolne CRC) Remik.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oort Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 chyba Hynixy, o Nynixach nie slyszalem :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Moglbys napisac jakis FAQ o tym jak podkrecic R9000 , prosze w imieniu posiadaczy tej karty. Tylko tak jak malemu dziecku powoli i dokladnie :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...