maly_bu Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 Ma problemik płyta główna EPOX 8RDA3+ czasem po włączeniu lub restarcie zmienia samoczynnie taktowanie szyny z 160 na 100 widzi wtedy procek jako Athlon 1100 a nie Barton 2500 jakiego mam i wywala komunikat: Warning! CPU has been changed or Overclock fail. Please re-enter CPU settings in the CMOS setup and remember to save before quit! Po wejściu do Biosu widze że jest ustawione 160 klikam jeszcze raz zapisuje i wszystko wporzątku ale to czasem denerwuje przecież to nie jest normalne zachowanie a w serwisie uznali że płyta sprawna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 Bateria mogła się wyczerpać i dlatego płyta gubi ustawienie. Jeśli oddałeś do serwisu to powinieneś dać dokładny opis problemu razem z płytą. W serwisie z reguły włączają tlyko kilka razy, albo zapuszczą jakiegoś marka w pętli i jak przejdzie to uznają że ok. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_bu Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 bateryjka wymieniona nadal są problemy a serwis dostał z opisem i niby dobrze chodziła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_bu Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 poza tym to wykryłem że czasem nie startuje wogle czyli ekran czarny i pika głośnik dziwnie bo tylko zmienia tony ale ciąg jednakowy na wyświtlaczu zamontowanym na płycie pokazuje FF czyli BOOt ATTEMPT a wogóle to nie reaguje na zmiany mnożnika ustawiam razy 11,5 a on i tak 11 startuje wrrrrr.. nerwy mnie juz biorą zasilacz wymienie może faktiko to on fkońcu to tylko codegen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 Co do mnożnika to zapewne masz procek z zablokowanym i dlatego tak jest że się nie zmienia. Płyta wyraźnie nie domaga, możesz ja jeszcze raz pchać na serwis z całym kompem by przy Tobie sprawdzali, mozesz czekać czy jej się nic nie stanie z czasem lub mozesz jej pomóc zejść na tamten świat. Wybór należy do Ciebie. Pozdrawiam! OT: Nie pisz post pod postem, jest opcja edytuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...