Vincent de Marco Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 Juz prawie 5 lat mam drukarke atramentowa Epson Stylus Color 580. Caly czas stosowalem oryginalne tusze i moze dlatego tyle przezyla. Ale mam juz dosc - czarny tusz kosztuje 89 zł a kolorowy 148 zł. Krotko mowiac - chce sie 'przesiasc' na jakies zamienniki. Tylko jakie ? Jest ich podobno kilka rodzajow, tzn. roznych firm, w roznych cenach. Chce zaoszczedzic, to fakt, ale bez przesady... Nie chce, zeby jakies g**** zatkalo np. dysze. Czy ktos moze cos polecic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 (edytowane) O boshe to ty strasznie boagaty jestes skoro wydajesz w sumie 240zł na atrament do drukarki o wartości góra 70zł :mellow: ja osobiście mam epsona 480 (te zame zamieniki co 580) od 5 lat i tylko raz używałem orginalnego atramentu (dostalem go razem z drukarką) tak to przez równe 5 lat jechalem na zamienikach i drukareczka jest jak nowa. Osobiście polecam wyroby ActiveJet ja czarny kupuje za 6zł a kolor za 10zł. A jak by coś sie stalo z drukarka zapchaly sie dysze albo coś to ściagasz SSC Service Utility i po problemie. Edytowane 22 Czerwca 2005 przez pieklo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 a od kiedy to software jest w stanie rozwiazac problem stricte hardware'owy (zapchane dysze) ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Programik ten ma zaawansowane czyszczenie dysz czyli np: ma takie opcje jak - powerful cleaning czyli poteżne czyszczenie dysz co prawda zuzyje dużo atramentu ale wyczyści dobrze. Programik ma jeszcze kilka innych trybów czyszczenia kórych nie ma w zwykłym sterowniku. Oraz kilka innych ciekawych opcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 w ogole uzywanie atramentu do czyszczenia to pomysl o dup* potluc... nie mogli wmontowac jakiejs pompy do sprezonego powietrza albo cos... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 zgadzam sie w 100% z piekło ActiveJet ma dobre zamienniki Ja mam Stylusa Color 400 i jade na tych zamiennikach prawie od początku i nie miałem problemu a o programiku nie wiedziałem ale juz zainstalowałem i rzeczywiście ma kilka ciekawych opcji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...