Skocz do zawartości
Vincent de Marco

Epson Stylus 580 - Jakie Zamienniki Tuszu ?

Rekomendowane odpowiedzi

Juz prawie 5 lat mam drukarke atramentowa Epson Stylus Color 580. Caly czas stosowalem oryginalne tusze i moze dlatego tyle przezyla. Ale mam juz dosc - czarny tusz kosztuje 89 zł a kolorowy 148 zł. Krotko mowiac - chce sie 'przesiasc' na jakies zamienniki. Tylko jakie ? Jest ich podobno kilka rodzajow, tzn. roznych firm, w roznych cenach.

Chce zaoszczedzic, to fakt, ale bez przesady... Nie chce, zeby jakies g**** zatkalo np. dysze. Czy ktos moze cos polecic ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O boshe to ty strasznie boagaty jestes skoro wydajesz w sumie 240zł na atrament do drukarki o wartości góra 70zł :mellow: ja osobiście mam epsona 480 (te zame zamieniki co 580) od 5 lat i tylko raz używałem orginalnego atramentu (dostalem go razem z drukarką) tak to przez równe 5 lat jechalem na zamienikach i drukareczka jest jak nowa. Osobiście polecam wyroby ActiveJet ja czarny kupuje za 6zł a kolor za 10zł. A jak by coś sie stalo z drukarka zapchaly sie dysze albo coś to ściagasz SSC Service Utility i po problemie.

Edytowane przez pieklo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Programik ten ma zaawansowane czyszczenie dysz czyli np: ma takie opcje jak

- powerful cleaning czyli poteżne czyszczenie dysz co prawda zuzyje dużo atramentu ale wyczyści dobrze.

Programik ma jeszcze kilka innych trybów czyszczenia kórych nie ma w zwykłym sterowniku. Oraz kilka innych ciekawych opcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadzam sie w 100% z piekło

ActiveJet ma dobre zamienniki

Ja mam Stylusa Color 400 i jade na tych zamiennikach prawie od początku i nie miałem problemu

a o programiku nie wiedziałem ale juz zainstalowałem i rzeczywiście ma kilka ciekawych opcji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi