Heroic Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 (edytowane) Mam dziwny problem z Win XP, pozmieniałem wartości w rejestrze zgodnie z wątkiem z forum o optymalizacji, ale i tak nie pomogło. Jak kliknę Start->wyłącz komputer, to komp mi zamiera, na jakieś 4 min. pojawia się klepsydra i nic nie mogę zrobić. Potem, jak pojawi się to okienko i wybiorę zamknij, uruchom ponownie, albo wyloguj, pojawia się ten niebieski ekran z napisem, że trwa zamykanie i zapisywanie ustawień, komp znów zamiera na jakieś 3-4 min. Po tym czasie się normalnie wyłącza, albo restartuje (zależy co wybiorę). Robiłem antywiry, defragi i skandyski i nic. Nie mam wirusów, ani szpiegów. Co to może być? Aha i jeszcze jedno, spytam się przy okazji, żeby nie zaśmiecać forum:) Jak wywołam Menedżera zadań, to nie wiem czemu mam 7 svchostów. Są jako usługi lokalne, sieciowe, system i użytkownik. Czemu tego tak dużo. Czy przyczyną może być to, że dostęp do neta mam udostępniony z innego kompa? Z góry dziękuję za pomoc, będę wdzięczny za każdą odpowiedź. Edytowane 18 Czerwca 2005 przez Heroic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morbider Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 oczywiscie nie masz żadnych wirusów?? reinstalka to by było najlepsze rozwiązanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 (edytowane) może masz włączone czyszczenie pliku pamięci wirtualnej jak tak to wyłącz: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\SessionManager\Memory Management ClearPageFileAtShutdown = 0 Edytowane 18 Czerwca 2005 przez qura16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Ja powiem tak - mam TO SAMO - system nie chce sie wogole wylaczyc [czasem tylko sie erstartuje] - mimo ze mam wszystko porobione, rejestr jest zoptymalizowany, a syfu zadnego nie mam. Nie wiem czego to wina. Chyba jakis sterownikow, bo na "czystym" systemie tego problemu nie ma. DOpiro po instajacji Nvidia drivers sie to pojawia. Moze NVIDIA_IDE ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heroic Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 Jak wyłączyłem automatyczne auktualizacje, to wszystko wróciło do normy (i w ogóle system szybciej chodzi). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 u mnie z nvidia ide z najnowszego pakietu też były szopki - przesył pomiędzy dyskami ~1000Kb :mur: ale nie miałem nigdy problemów z wyłaczaniem kompa może dlatego że dałem czas na killowanie procesów chyba 0,05 s. komp zamyka się natychmiast, a problemów nie mam od instalacji (październik - po padzie pamięci reinstalowałem system, wcześniej chodził od lutego). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...