Skocz do zawartości
Heroic

Bardzo Długie Zamykanie Xp.

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dziwny problem z Win XP, pozmieniałem wartości w rejestrze zgodnie z wątkiem z forum o optymalizacji, ale i tak nie pomogło. Jak kliknę Start->wyłącz komputer, to komp mi zamiera, na jakieś 4 min. pojawia się klepsydra i nic nie mogę zrobić. Potem, jak pojawi się to okienko i wybiorę zamknij, uruchom ponownie, albo wyloguj, pojawia się ten niebieski ekran z napisem, że trwa zamykanie i zapisywanie ustawień, komp znów zamiera na jakieś 3-4 min. Po tym czasie się normalnie wyłącza, albo restartuje (zależy co wybiorę). Robiłem antywiry, defragi i skandyski i nic. Nie mam wirusów, ani szpiegów. Co to może być?

Aha i jeszcze jedno, spytam się przy okazji, żeby nie zaśmiecać forum:) Jak wywołam Menedżera zadań, to nie wiem czemu mam 7 svchostów. Są jako usługi lokalne, sieciowe, system i użytkownik. Czemu tego tak dużo. Czy przyczyną może być to, że dostęp do neta mam udostępniony z innego kompa?

Z góry dziękuję za pomoc, będę wdzięczny za każdą odpowiedź.

Edytowane przez Heroic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja powiem tak - mam TO SAMO - system nie chce sie wogole wylaczyc [czasem tylko sie erstartuje] - mimo ze mam wszystko porobione, rejestr jest zoptymalizowany, a syfu zadnego nie mam. Nie wiem czego to wina. Chyba jakis sterownikow, bo na "czystym" systemie tego problemu nie ma. DOpiro po instajacji Nvidia drivers sie to pojawia. Moze NVIDIA_IDE ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie z nvidia ide z najnowszego pakietu też były szopki - przesył pomiędzy dyskami ~1000Kb :mur:

ale nie miałem nigdy problemów z wyłaczaniem kompa

może dlatego że dałem czas na killowanie procesów chyba 0,05 s. komp zamyka się natychmiast, a problemów nie mam od instalacji (październik - po padzie pamięci reinstalowałem system, wcześniej chodził od lutego).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi