Skocz do zawartości
Liquid

Arcanum

Rekomendowane odpowiedzi

Ja gram właśnie. Świetny klimat. Mam właśnie pytanie co do tej gry: gdzie moge znaleść Kryształ z Katornu. Jest on potrzebny do questa z okularami, które są potrzebne do wykrycia iluzji wejścia do siedziby Klanu Koła. Miałem ich multum ale sprzedałem, bo nie wiedziałem że będzie później taki quest. :evil: Please Help :!:

No co jest? Temat zdechł. Dajcie no radę co do tej gry bo wysiądę zaraz. Wie może ktoś gdzie pełną solucję można znaleść?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opowiedzcie troche o tej grze o co w niej chodzi itp.

1339367[/snapback]

Arcanum to jeden z ciekawszych RPG jakie widzialem. Dosc pomyslowo rozwiazana jesli chodzi o parametry postaci (szczegolnie podzial na uzdolnienia techniczne i magiczne). Ciekawa fabula - niestety grafika taka ze sie po prostu do Baldurs Gate 1 nie umywa, co jest powodem do odrzucania ludzi od tej gierki.

Wiecej informacji tutaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

arcanum to dosyc ciekawe uniwersu, podoba mi sie połączenie swiata magiji;] i techniki, klimat jest cudowny, aczkolwiek system walki i ogóly interfejs jest tak skopany że żal tracic czas na tą gierke... o grafice juz nie wspomne.... fallout to arcydzieło przy tym;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I pomyslec, ze kiedys dalem za to 80 zeta... :roll:

Ale IMHO warto bylo - gierka zajebista, mimo tragicznej grafiki.

Jedno ostrzezenie - jesli ktos zamierza grac magiem, niech nie przyzywa chowanca. W jednym miejscu w grze trzeba samodzielnie walczyc na arenie, a chowancowi nie da sie powiedziec "poczekaj na mnie" ani go odeslac (czytaj: nie mozna go z party wywalic) :(

Edytowane przez costi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry ze odkopuje ale ostatnio nadzialem sie na hires patcha do arcanuma. Osobiscie jeszcze nie testowalem ale podobno smiga bez problemow i obsluguje rozdzialki az do 1920x1200 :) Wiec jak ktos nie gral ze wzgledu na grafike to polecam teraz zgrac, gra jest przekozacka

http://drog.terra-arcanum.com/highres.html ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi