Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, wiem, że to juz było. ale doradźcie proszę, jaki kupic wentyl na Antka 1800, żeby nie upier...ć procka przy zakładaniu, a nieźle chodziło. Dla mnie to ważne, bo jestem trochę "sprawny inaczej" i wyniki mam niezłe - 3 spalone płyty główne (jak dotąd :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znowu temat rzedu jaki Qler:(

Wczoraj czytałem jak koleś mam chyba 5 qlerów do wyboru........Popatrz sobie troszki wstecz na forum

No, jeżeli tyle miałeś do powiedzenia, to dziekuję Ci bardzo. Może lepiej obejrzyj sobie Ligę Mistrzów, albo pasjansa ułóż..

Problem jest w tym, że wiekszość postów o coolerach jest w stylu:

1. "Volcano x jest za..sty. Obniżył mi temp o całe 2,5 stopnia.."

2. Q..wa, ukruszyłem procek. Pomóżcie :)

A mnie chodzi o PRZYZWOITY, BEZPIECZNY coolerek.

P.S Odpowiedzi NIE SĄ obowiązkowe. Thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znowu temat rzedu jaki Qler:(

Wczoraj czytałem jak koleś mam chyba 5 qlerów do wyboru........Popatrz sobie troszki wstecz na forum

No, jeżeli tyle miałeś do powiedzenia, to dziekuję Ci bardzo. Może lepiej obejrzyj sobie Ligę Mistrzów, albo pasjansa ułóż..

Problem jest w tym, że wiekszość postów o coolerach jest w stylu:

1. "Volcano x jest za..sty. Obniżył mi temp o całe 2,5 stopnia.."

2. Q..wa, ukruszyłem procek. Pomóżcie :)

A mnie chodzi o PRZYZWOITY, BEZPIECZNY coolerek.

P.S Odpowiedzi NIE SĄ obowiązkowe. Thx

Nie ma niebezpiecznych Coolerow, sa tylko niepociumani zakladajacy co w dodatku zalowali na Coppershima. Volcano 7+ i Coppershim XP to zgrany duet, Athlon sie nie ukruszyl mi jeszcze. A kilka razy mialem okazje zdejmowac i zakladac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli nie chcesz wydawać forsy to kup Titana i Copper Shim, powinny się wyrobić bez problemu. Jeżeli spaliłeś 3 płyty, to może coś robisz nie tak? Zapomiansz zablokować dźwigni przy sockecie? Wciskasz procka na siłe? Do góry nogami?

Jak masz więcej gotówki, to kup porządnego Thermaltake (nałatwiej dostępny z dobrych coolerów) albo jakiegoś innego markowego, wszystko zależy od gotówki i potrzeb. Jeżeli cisza cie nie jest potrzebna, to warto zainwestować w cooler z górnej półki.

Ja np: używam Dragon Orba, kupiłem używany i wymieniłem wiatrak i mam nowiutki cooler za pół ceny sklepowej. Do tego dokupiłem Copper Shima, i choć cooler waży spokojnie 650gr, jeszcze nie ukruszyłem ani nie spaliłem nic, a zmieniałem już 3 razy płyte główną przez ostatnie miesiące.

Wszystko zaley naprawdę od tego czy cooler ma być cichy i czy masz kase na dobry.

Jak nie masz, to kup Titana, a jak masz to kup coś lepszego. Trzymaj się z daleka od szajsu, który sprzedają w sklepach komputerowych i wybierz coś co jest ZALECANE do porocesorów AMD przynajmniej 2200+ (o 200MHz więcej niż twój procesor - tak zaleca AMD czyli dla XP1800+ przynajmniej 2100+) i to w sumie wszystko.

Jak ci nie zależy na ekstra-chłodzeniu, to ku porządny model Cooler Mastera i z głowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...