timmon24 Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Mógłby mi może ktoś z was polecić jakąś uczelnie gdzie moge studiować turystyke lub geografie zamierzam wybrac ten kierunek gdyż interesuje mnie on od dawna .Niestety nie jestem zdecydowany która uczelnie wybrać. Musze zaczac powoli skladac podania no a 27 czerwca sa wyniki matur. moze ktoś z was wybiera sie na podobny kierunek albo orientuje sie na temat uczelni w rejonie Katowic ? bede wdzieczny za wskazówki oraz rady odnosnie uczelni (najlepiej tak aby wymagania nie byly za wysokie) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cortezon Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 Jesli Ci pasuje Uniwersytet Slaski to: WNoZ ( Wydzial Nauk o Ziemi ) w Sosnowcu B) B) B) W tych okolicach nic innego z geografia nie znajdziesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 hmmm no pasuje ale na Uniwerstytet Śląski to sa duze wymagania no i kasy trzeba miec co ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cortezon Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Wymagania raczej nie ale co do kasy to jedynie musisz sie liczyc z tym, iz na tym kierunku sa praktyki terenowe, ktore odbywaja sie w wakacje. Wyzywienie i przejazd we wlasnym zakresie. Ale kto wydaje na wyzywienie? He he - no w jakims sensie jest to wyzywienie . . . :lol: B) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 wiecie co nie mam zaduzo kaski hmmm orientujecie sie moze na temat jakiś studiów bezpłatnych w regionie Katowic może być nawet i Kraków. Myslałem poczatkowo o turystyce ,geografi no ale takie coś kosztuje.. Moglibyście mi coś poradzić ? moze jakas stronke odnoscie bezpłatnego studiowania .hmm moze szkoła policealna ale z drugiej strony rok do tytu :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dalton Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Koło Katowic masz GWSH www.gwsh.pl masz tam turystyke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cortezon Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 wiecie co nie mam zaduzo kaski hmmm orientujecie sie moze na temat jakiś studiów bezpłatnych w regionie Katowic może być nawet i Kraków. Myslałem poczatkowo o turystyce ,geografi no ale takie coś kosztuje.. Moglibyście mi coś poradzić ? moze jakas stronke odnoscie bezpłatnego studiowania .hmm moze szkoła policealna ale z drugiej strony rok do tytu :? 1507337[/snapback] Czekaj czekaj bo niezbyt cie czaje? Chcesz studiowac dziennie, tak? Uniwerek to uczelnia publiczna. Wiec nie lapie czemu przejmujesz sie kasa :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 odnośnie studiów dziennych w GWSH www.gwsh.pl (Katowice) dostałem coś takeigo • TURYSTYKA I REKREACJA STUDIA LICENCJACKIE - 500 zł wpisowe + 480 zł. (czesne za miesiąc nauki) specjalności: Turystyka krajowa i zagraniczna Hotelarstwo musze płacić ?no racja uniwerstyet to instytucja publiczna Jesli zdecyduje sie na Uniwerstytet Slaski (tam mam geografie) to kasa nie musze sie przejmować ? tylko ze sa wysokie wymagania tak mam to rozumiec? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cortezon Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 (edytowane) Jesli zdecyduje sie na Uniwerstytet Slaski (tam mam geografie) to kasa nie musze sie przejmować ? tylko ze sa wysokie wymagania tak mam to rozumiec? 1508109[/snapback] Wciaz nie wiem czy chcesz studiowac dziennie? Jesli tak to kasa nie masz sie co przejmowac ( jedynie odloz cos na wakacje ->> praktyki ->> uczelnia oplaca pobyt ->> ty wyzywienie i dojazd) Co do wymagan to tak miedzy nami spoko :wink: tym bardziej jak piszesz ze sie tym interesujesz nie powinienes miec klopotow. Z tego co mi wiadomo jedyna oplata to chyba tylko przy skladaniu papierow ( ale tak jest juz w kazdej uczelni - ok 70 zl ->> choc teraz dokladnie nie wiem ile wynosi ) Edytowane 21 Czerwca 2005 przez Cortezon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Jeszcze jest na AWF kraków Turystyka. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 tak mysle o dziennych studiach najbardziej by mi odpowiadał Uniwerstytet Sląski gdzie jest geografia ,potem zaś najbliżej to Kraków . ok dzieki za wskazówki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 AWF Krakow Turystyka i Rekreacja Dzienne 4.5roku Zao. 5lat - 1800zł/semestr POLECAM :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 szczerze również wolałbym Kraków bo Katowice jakie sa chyba wiecie Kraków to przyjemniejsze miasto hmm tylko troche daleko mam no i jakieś tanie zakwaterowanie musialbym skombinowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cortezon Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 szczerze również wolałbym Kraków bo Katowice jakie sa chyba wiecie Kraków to przyjemniejsze miasto hmm tylko troche daleko mam no i jakieś tanie zakwaterowanie musialbym skombinowac 1509264[/snapback] Wybór uczelni zalezy wylacznie od Ciebie, ale szczerze powiedziawszy nie rozumiem Cie - piszesz ze zalezy ci na kasie i chcesz studiowac jak najtaniej a tu nagle Krakow, zdajesz sobie sprawe z tego ile wynosza koszta utrzymania? - zakwaterowanie, wyzywienie, no i w kieszeni tez jeszcze musi cos zostac. A Krakow nie nalezy do najtanszych miast. Twoj wybor. I tak woli scislosci Wydzial Nauk o Ziemi znajduje sie w Sosnowcu nie w Katowicach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 hm jak Krakow to jeszcze jest Akademia pedagogiczna. kierunki -geografia z turystyka (na to sie w sumie wybieram ;) ) -geografia z wychowaniem fizycznym - i jeszcze jakies 2 juz nie pamietam :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 ja studiuje na UMCSie w Lublinie drogo u nas nie jest z zakwaterowaniem itp, poza tym uczelnia częściowo finansuje praktyki terenowe (18 zet/osobę/dobę) BTW: właśnie wróciłem z Tatr -jedne z praktyk :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...