Mikojan Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Aloha! Kilka dni temu wpadł mi do głowy świetny pomysł odkupienia mojej drogiej przyjaciółki (Amiga 500) szukałem już czegoś na allegro. Tu na forum przejrzałem tą kategorię i ktoś napisał o fajnej stronce z emu do Amisi amiga, dzięki temu ktosiowi bo nie pamiętam kto to był... No więc od wczoraj bawię się w Winuae i powiem że spisuje się świetnie. Już widzę że grafika z tych gier nie jest taka jaką zapamiętałem mając 14 lat (wtedy wydawała mi się doskonała) ale jak usłyszałem muzykę w kilku pozycjach to normalnie coś mi się zrobiło :D ... jakby wróciły tamte czasy pełne magii i łażenia do kumpli, kumpli do mnie i na giełdę z reklamówką pełną dyskietek (z których 20% trzeba było na nowo przegrywać)... heh w tamtych czasach to dyskietki na amigę można było nawet w sklepach komputerowych kupić (piraty of course ale w tedy jeszcze nie było tego pojęcia). A pamiętacie demka (scenę demo) na Amigę? Teraz już nie ma tego nieuchwytnego czegoś co przyciąga do monitora jak magnes. :sad: I na koniec napiszcie może jakie tytuły cenicie za niepowtarzalną ścieżkę dzwiękową (na Ami oczywiście)... dla mnie wymiatają: Shadow Of The Beast 1,2,3 Pinball Dreams i Fantasies Dune Agony Lotus 2 (jingle) Canno Fodder Sorki że się tak rozpisałem ale człowiek musi się czasem podzielić z kimś swoimi uczuciami... Pozdrawiam wszystkich AMIGA POWER :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 (...)Pinball Dreams i Fantasies, Cannon Fodder tak, muzyka z tych ger rzadzila, zwlaszcza theme z Cannon Fodder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ishigaki Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 (edytowane) tak, muzyka z tych ger rzadzila, zwlaszcza theme z Cannon Fodder 1507167[/snapback] Sciagnalem sobie wlasnie tracka z ta nutka, niesamowita sprawa, wspomnienia odzywaja. No, ale byly tam 2tematy, ten "reggae" na poczatku i na koncu "refleksyjny" jak wybili cala druzyne :D Nie pamietam zeby jakas gierka na blaszaka takie wrazenie na mnie zrobila. A propos, znacie moze jakies stronki, na ktorych sa tematy z gierek na Amige? w formatach .mod, mp3, wszystko jedno? Agony, albo Last Samurai (Last Ninja?), posluchaloby sie tego, eh. Jeszcze Lost Patrol mi sie udalo sciagnac, to male pudeleczko naprawde mialo kopa jesli chodzi o muzyke! Edytowane 9 Września 2005 przez Ishigaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Poszukaj Amiga themes, a scena Amigowa nadal żyje ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Może ktoś jeszcze pamięta radio z Jaguar XJ 220 :) Tam była całkiem fajna muza. No i nie zapominajmy o demkach State Of The Art i 9 Fingers. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ishigaki Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 (edytowane) Poszukaj Amiga themes, a scena Amigowa nadal żyje ;]. 1640599[/snapback] Zdalem sobie sprawe dopiero kiedy poszukalem troche wiecej :] Ale raczej ze zyje, bo jesli chodzi o muze z gierek juz trudniej cos znalezc, a mnie wlasnie na tym zalezy. Musze wyciagnac z pudla i odkurzyc moja A600, taki sprzet nie moze sie marnowac :] Byla kiedys taka gierka ... Samurai chyba, moze Last Samurai, (nie, nie chodzi o Last Ninja ani International Karate hyhy). Byla tam rewelacyjna muza, w jednym tracku przewijal sie swist miecza :] Ale nigdzie tego motywu nie moge znalezc, a dyskietka jest w stanie wiecznego "pozyczenia" nie wiadomo komu. Przychodzi wam cos na mysli? pozdrawiam Edytowane 11 Września 2005 przez Ishigaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Jedno wlasciwe "zagooglowanie" i wynik gotowy. http://exotica.fix.no/tunes/unexotica/game...st_Samurai.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ishigaki Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 (edytowane) Jedno wlasciwe "zagooglowanie" i wynik gotowy. 1643285[/snapback] No fakt, ale ja tak sie uparlem na to ze to musial byc "last" a nie "first" :]sciagnalem nutke z innego zrodla, bo ta stronka bezposrednio ich nie udostepnia (albo ja cos przeoczylem?) dzieki i pozdrawiam Jednak przeoczylem, bo z tej stronki mozna sciagac amigowe nuty. Szkoda tylko, ze wiekszosc jednak nie jest w formacie .mod, bo deliplayera nie mam zamiaru instalowac, juz raz to zrobilem i zalowalem. Moze do foobara tez kiedys te wtyczki napisza... Edytowane 17 Września 2005 przez Ishigaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Jak chcesz są radyjka internetowe ;] z muzyką z ami i c64. Mogę podać linki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Może ktoś jeszcze pamięta radio z Jaguar XJ 220 :) Tam była całkiem fajna muza. No i nie zapominajmy o demkach State Of The Art i 9 Fingers. 1640686[/snapback] W Jaguarze jest super muza. Mam nawet dwa moduły z tej gry u siebie na dysku ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 W Jaguarze jest super muza. Mam nawet dwa moduły z tej gry u siebie na dysku ;] 1658008[/snapback] Link podany wcześniej pozwolił mi na szybki powrót do dźwięków z Jaguar'a. :D @TomekB teraz możesz powiększyć swoją kolekcję o brakujące mody. ;) Szczególnie polecam kawałek "Blood Thirsty". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Ja mam dwa moduły, bo tylko te dwa mi się podobają, ale mimo wszystko dzięki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C64 Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 (edytowane) Jeśli chcesz to podeślę Ci na maila świetny moduł, działa już na zwykłej a1200, kontakt pw albo gg :) PS. Oczywiście moduł w formacie .mod ;) Edytowane 30 Września 2005 przez C64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...