booczeek Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Mam Mediona i od niedawna mam problem, mianowicie w programie Ati T T,mam ustawione, że jak włączę jakąś grę wtedy wchodzą mi taktowania od XT, a jak wracam do windy, wtedy taktowania karty wracają do ustawień defaultowych. Wszystko było ok (tak ze 2 miechy) teraz jednak jak wychodze z gry i załaduja się ustawienia fabryczne pojawiają się na ekranie dziewne kropeczki, kreseczki coś jakby pamięci się sypały. Nie ma znaczenia czy pogram godzinę czy minutę, jak wyjdę z gry jest syf. Jak gram w giery zero artów i przekłamań. Co jest grane? Sprzęt jak w podpisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 1. Masz super zasilacz. 2. Masz super Mediona... Karta Ci się nie przegrzewa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booczeek Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 1. Masz super zasilacz. 2. Masz super Mediona... Karta Ci się nie przegrzewa ? 1507975[/snapback] Zasilacz - wysypywał by się podczas grania przy dużym obciążeniu, a nie jak wracam do default Medion - jaki jest taki jest - za 400zł nic lepszego ni kupisz! Podczas grania trochę się grzeje, ale tylko trochę - zobacz na moje chłodznie w sugnaturce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Wydaje mi się, że Ci grafa pada, no bo w końcu czego można oczekiwać od 9800 Pro za 400 zł... :D Swoją drogą też mam Mediona tyle, że 3 Ti i z 6 miesięczną gwarancją :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booczeek Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Wydaje mi się, że Ci grafa pada, no bo w końcu czego można oczekiwać od 9800 Pro za 400 zł... :D Swoją drogą też mam Mediona tyle, że 3 Ti i z 6 miesięczną gwarancją :D :D :D 1508033[/snapback] Mam nadzieję, że się mylisz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Mam nadzieję, że się mylisz... 1508057[/snapback] wiesz, już sama gwarancja na tylko 2 miechy jest conajmniej dziwna... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booczeek Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 gwara była 3 miechy, kupiona na allegro od Skubiszynki, jak na razie ładnie śmigała, może ktoś miał podobny problem??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=138643 Może to niepodobne, ale też Medion i też działała 3 miesiące :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Wg mnie pamieci Ci padly, gratuluje wyboru chlodzenia vga rev. 3 :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Nie popadajmy w paranoję, silencer mógł być jedną przyczyną zgonu, ale wielu ludzi go ma i jakoś im radki nie padają, a jak już to rzadko, a nie jak mediony jeden po drugim... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booczeek Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Jak narazie to jeszcze nic nie padło, więc nie piszcie głupot na pusto... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 (edytowane) Nie popadajmy w paranoję, silencer mógł być jedną przyczyną zgonu, ale wielu ludzi go ma i jakoś im radki nie padają, a jak już to rzadko, a nie jak mediony jeden po drugim...no to kolej na mojego sie zbliza wielkimi krokami w takim razie :D Jak narazie to jeszcze nic nie padło, więc nie piszcie głupot na pusto...No to jak mowisz, ze Ci nic nie padlo to po kiego piszesz tutaj o tym, ze Ci karta artami sypie jak pb ? Edytowane 21 Czerwca 2005 przez Bart17 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Jak narazie to jeszcze nic nie padło, więc nie piszcie głupot na pusto... 1508188[/snapback] No też prawda, ale przyszły zgon niemal pewny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 MI działa najdłuzej a najbardzioej go katuje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booczeek Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zobaczymy co się będzie dalej działo, jeśli będzie coraz gorzej to wystawię ją na allegro i ktoś się stanie szczęśliwym posiadaczem super Mediona ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 MI działa najdłuzej a najbardzioej go katujeMysle, ze to dlatego, ze nie kupiles u skubiszynki bo on mial jakies padaki z niemiec przywiezione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 mi tez smiga juz od lutego - tylko OCZ ultra5+ dalem na rdzen . a co do kropek to temperatury zdecydowanie poszly do gory i pewnie karta zaczyna sie mocno grzac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madek Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zobaczymy co się będzie dalej działo, jeśli będzie coraz gorzej to wystawię ją na allegro i ktoś się stanie szczęśliwym posiadaczem super Mediona ;p 1508211[/snapback] i moze napiszesz w aukcji ze 100% sprawny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booczeek Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 i moze napiszesz w aukcji ze 100% sprawny? 1508287[/snapback] Przecież jak nie podkręcasz to jest sprawny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 no wlasnie guufno prawda, chcesz trafic na liste ewentualnych oszustow allegorwych :?: jak cos nie dziala to sie pisze, a nie ludzi w c***a tnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booczeek Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 no wlasnie guufno prawda, chcesz trafic na liste ewentualnych oszustow allegorwych :?: jak cos nie dziala to sie pisze, a nie ludzi w c***a tnie. 1508674[/snapback] Jak qpujesz coś w sklepie dostajesz gware że będzie działało, ale tylko na ustawieniach fabrycznych, jak podkręcasz i spalisz, a oni to wykryją gwara przepada. Ja gwarantuje, że na fabrycznych chodzi super, na XT też jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 moze i chodzi ale jak zes ja wymeczyl na XT to jest szansa ze na frabrycznych tez nie bedzie chodzila dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 ale napisal, ze chodzi wiec w czym masz problem koniec tego tematu wreszcie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adikbmwwawa Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 gwara była 3 miechy, kupiona na allegro od Skubiszynki, jak na razie ładnie śmigała, może ktoś miał podobny problem??? 1508117[/snapback] Obecnie karty pochodzące min. od tego allegrowicza i innych którzy mają do nich dostęp wahają się od 350zł do 449zł A przywieziono ich do polski pod koniec ubiegłego roku i w styczniu bliko 1000szt. Dlatego ew. gwarancja ma 3 miesiące. Ale teraz już na spokojnie mam pytanie do Was Forumowicze: 1. Jak ta karta ( Medion Ati 9800 Pro oznaczona Medion 9800 XL ) sprawuje się na codzień, czy ktoś ją ma i grywa w takie gry jak "Far Cry", "Doom 3" lub "Silent Hunter 3" jak Wam to działa, jaka jest jakość obrazu, jasność itp, na ile detali możecie sobie pozwolić. 2. Czy bez podkręcania ta karta wystarcza do osiagania dobrych wyników? np w 3Dmark03 lub 3Dmark05 ... 3. Skąd i jakie najlepiej ściągnąć sterowniki aby wszystko było dobrze? 4. Czytałem tutaj że dużo osób podkręca te karty, teraz mam pytanie do Was: Czy robicie te zmiany na oryginalnym chłodzeniu? Czy ktoś zmienił chłodzenie "rdzenia" i zainstalował dodatkowe "pamięci", jakie wtedy macie rezultaty. Chcę kupić kartę graficzną myślałem o Galaxy GF6600GT ale na nią mogę sobie pozwolić dopiero w drugim tygodniu lipca, jeżeli ktoś wie jak działa taka Ati 9800 Pro z Medion'a proszę o szczerą rezenzję, 350zł to nie to samo co 700zł, a jeżeli osiągi podobne. Mój sprzęt to Abit VT-7 , Celeron D 320, 1024MB DUAL CHANNEL DDR / 400 (elixir), HDD 80 GB SATA 150 (na raid'zie), TEAC CD-RW, Toshiba DVD, Grafika tymczasowo Riva TNT2 M64, ponieważ moją GF5200 Ultimate sprzedałem. Zasilacz mam 300W. Ale jak kupię kartę chcę wymienić, bo z pewnością trzeba już będzie. pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Obecnie karty pochodzące min. od tego allegrowicza i innych którzy mają do nich dostęp wahają się od 350zł do 449zł A przywieziono ich do polski pod koniec ubiegłego roku i w styczniu bliko 1000szt. Dlatego ew. gwarancja ma 3 miesiące. Ale teraz już na spokojnie mam pytanie do Was Forumowicze: 1. Jak ta karta ( Medion Ati 9800 Pro oznaczona Medion 9800 XL ) sprawuje się na codzień, czy ktoś ją ma i grywa w takie gry jak "Far Cry", "Doom 3" lub "Silent Hunter 3" jak Wam to działa, jaka jest jakość obrazu, jasność itp, na ile detali możecie sobie pozwolić. 2. Czy bez podkręcania ta karta wystarcza do osiagania dobrych wyników? np w 3Dmark03 lub 3Dmark05 ... 3. Skąd i jakie najlepiej ściągnąć sterowniki aby wszystko było dobrze? 4. Czytałem tutaj że dużo osób podkręca te karty, teraz mam pytanie do Was: Czy robicie te zmiany na oryginalnym chłodzeniu? Czy ktoś zmienił chłodzenie "rdzenia" i zainstalował dodatkowe "pamięci", jakie wtedy macie rezultaty. Chcę kupić kartę graficzną myślałem o Galaxy GF6600GT ale na nią mogę sobie pozwolić dopiero w drugim tygodniu lipca, jeżeli ktoś wie jak działa taka Ati 9800 Pro z Medion'a proszę o szczerą rezenzję, 350zł to nie to samo co 700zł, a jeżeli osiągi podobne. Mój sprzęt to Abit VT-7 , Celeron D 320, 1024MB DUAL CHANNEL DDR / 400 (elixir), HDD 80 GB SATA 150 (na raid'zie), TEAC CD-RW, Toshiba DVD, Grafika tymczasowo Riva TNT2 M64, ponieważ moją GF5200 Ultimate sprzedałem. Zasilacz mam 300W. Ale jak kupię kartę chcę wymienić, bo z pewnością trzeba już będzie. pozdr. 1511826[/snapback] Karta graficzna to jest jakis tam wydatek i dlatego lepiej miec na nia dluzsza gware niz te 3 miechy, bo potem moze byc przykro jak sprzet za kilka stow sie nagle popsuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter_P Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 1. Jak ta karta ( Medion Ati 9800 Pro oznaczona Medion 9800 XL ) sprawuje się na codzień, czy ktoś ją ma i grywa w takie gry jak "Far Cry", "Doom 3" lub "Silent Hunter 3" jak Wam to działa, jaka jest jakość obrazu, jasność itp, na ile detali możecie sobie pozwolić. 2. Czy bez podkręcania ta karta wystarcza do osiagania dobrych wyników? np w 3Dmark03 lub 3Dmark05 ... 3. Skąd i jakie najlepiej ściągnąć sterowniki aby wszystko było dobrze? 4. Czytałem tutaj że dużo osób podkręca te karty, teraz mam pytanie do Was: Czy robicie te zmiany na oryginalnym chłodzeniu? Czy ktoś zmienił chłodzenie "rdzenia" i zainstalował dodatkowe "pamięci", jakie wtedy macie rezultaty. 1511826[/snapback] Mam drugiego już mediona od skubiszynki (w pierwszym po tygodniu padły pamięci) i na razie chodzi OK, choć ten egz. słabiutko się kręci - rdzeń na 391 , pamięć - 330 MHz :? . Dla mnie jakiekolwiek arty czy kropki, choćby najmniejsze, dyskwalifikują kartę z dalszego kręcenia. Testuję Ati Toolem, Demkiem Direct X 9.0 Real Time HDR - bardzo czułe na arty i bdb je widać :wink: : http://www.daionet.gr.jp/%7Emasa/rthdribl/index.html i grą Chronicles of Riddick - czuła na przetaktowanie pamięci :) ad.1 Nie gram niestety w far Cry ani Dooma 3, ale w Riddick chodzi ładnie w 1024 z AF 4x jakieś 40- 60 fps średnio, max detale rzecz jasna. Jakośc obrazu tego egz. bdb, lepsza od poprzedniego, tylko tamten się lepiej kręcił, póki nie padł :angry: ad. 2 W 3 DMark 2003 na ust fabr,. miałem 5325 wiec nieźle jak za kartę za 409 zł , 2005 nie sprawdzałem ( nie bawią mnie już marki, wolę gry :D ) ad.3 Aktualnie mam catalysty 5.3 i chodzi bez problemu, choć w Riddicku mam wciąż błędy w teksturach w filmikach (poszatkowane czarne pola gdzieniegdzie, może nowsze trzeba spróbować) ad.4 Na standardowym nie radzę kręcić (cichy i mały Sunon), ten medion strasznie się grzeje. Ja mam Zalmana VF-700 AlCu i radiatorki z zestawu na pamięciach i jest o wiele chłodniej w budzie i na karcie. Ogólnie zaś to nie polecam za bardzo kręcić tej karty, bo takim właśnie na tym forum zaczęły padać medionki, do bicia rekordów są szafiry :lol: , a wydajność na poziomie ust. fabr,. jest super w odniesieniu do jej ceny. Max co ja daję w grach to 390/330. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 (edytowane) Przeciez to jest karta jak kazdy inny radeon 9800 PRO :mur: !! Ma dlatego obnizone taktowania zeby nie robic konkurencji firmie MSI !! Rdzen R350, Samsung 2,8ns itp. Nie ma z czego robic sensacji bo to normalny radeon wyprodukowany przez MSI dla Mediona... U mnie rekord w ATITool to 500 / 820 MHz... Wiecej mi sie nie chcialo czekac, a czekalem pol godziny hmm stwierdzenie, ze do bicia rekordow sa szafiry to ja obalam bo mi na tym rdzen i pamieci idą stabilnie bez vmodow na w/w taktowaniach :angry: ! Sapphire to jest po prostu w tej chwili najlepszy wydawca i wiadomo, ze jego karty beda najlepsze bo nawet firma ati go rekomenduje... Wg mnie to lepiej nie kupowac tych padak na allegro za 449 zl i mniej... znam goscia co ma lux karty (dobre serie, ktore sie max kreca) z Polski po hurtowych cenach z plombami itp. medion to taka po prostu alternatywa jak sie nie ma wiele kasy, a wydajnosciowo mowie, ze karta sie niczym nie rozni od szafira! Edytowane 24 Czerwca 2005 przez Bart17 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter_P Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 (edytowane) Medion 9800 XL to nie jest jednak taka sama karta jak inne, z racji własnego projektu płytki MSI, i myślę raczej gorszej jakości niektórych podzespołów na karcie, co zresztą widać w cenie. A to, że same rdzenie są "takie jakie ATI dało" to przecież logiczne, MSI coś musiało z nimi zrobić, stąd pomysł mediona. Moga się trafić perełki, a moga gorsze egz. jak ten ostatni mój. Zresztą MSI nie przewidywał że ktoś będzie kręcił te karty, stąd wentylek Sunon :wink:. Wiec zgadzam się, że jest to karta ogółem OK, ale modele oparte na referencyjnej płytce uważam jednak za pewniejsze, o czym zresztą świadczy gwarancja - szafir 24 m-ce , medion 3-6 m-cy :? Sam chyba i tak opchnę mojego na allegro, oczywiście wspominając o jego możliwościach overlockerskich, tak na wszelki wypadek :wink: Edytowane 24 Czerwca 2005 przez Peter_P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 no to mowie, ze jak sie nie ma kasy i nie potrzeba wiele gwary to sie bierze mediona... szafir to renoma wiec logika co lepsze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Medion 9800 XL to nie jest jednak taka sama karta jak inne, z racji własnego projektu płytki MSI, i myślę raczej gorszej jakości niektórych podzespołów na karcie, co zresztą widać w cenie. A to, że same rdzenie są "takie jakie ATI dało" to przecież logiczne, MSI coś musiało z nimi zrobić, stąd pomysł mediona. Moga się trafić perełki, a moga gorsze egz. jak ten ostatni mój. Zresztą MSI nie przewidywał że ktoś będzie kręcił te karty, stąd wentylek Sunon :wink:. Wiec zgadzam się, że jest to karta ogółem OK, ale modele oparte na referencyjnej płytce uważam jednak za pewniejsze, o czym zresztą świadczy gwarancja - szafir 24 m-ce , medion 3-6 m-cy :? Sam chyba i tak opchnę mojego na allegro, oczywiście wspominając o jego możliwościach overlockerskich, tak na wszelki wypadek :wink: 1512255[/snapback] To chyba masz zle informacje. Medion wycofal wszystkie swoje katy ze zwgledu na bardzo duza ilosc zwrotow. Karty robione sa z podzespolow niskiej jakosci i jakiekolwiek krecenie zwieksza szanse uwalenia karty o wiele bardziej niz w przypadku markowych kart. Swojego czasu pisalem w topicu o 9800pro, ze jest to tylko kwestja czasu kiedy zaczna sie masowe zgony kart msi. Sam nawet skuszony niska cena chcialem kupic ta karte, ale dzisiaj ciesze sie, ze jednak tego nie zrobilem. Cena to nie wszystko, liczy sie tez gwara. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...