Gość Kiepas Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Mój komputer sie resetuje gdy właczam emulator pegazusa do trybu pełnoekranoweg, wczytuje sie san andreas czyli tam gdzie jest do czynienia z grafiką. jaka jest tego przyczyna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Może z łaski swojej podał byś konfig i jakie stery używasz. NO i jeszcze wersja systemu też by nie zaszkodziła!!! Chcesz by Ci pomóc to pomóż sobie i podaj jakieś szczeguły! Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kiepas Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Windows XP Profesional SP2 AMD DURON 1GHZ 256 mb RAM DDR GeForce 2 MX 400 64MB (sterowniki 7.1.8.9 - bo szybciej chodzą niektóre gry, wcześniej 56.62) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Popróbuj innych sterów, zwłaszcza starszych. Za czasów tego GF były stery serii 20, w nowszysch są optymalizację pod nowsze GPU i to moze być problem. Zainstaluj DirectX 9c. Nie wiem, ale najnowsze gry pewnie będą miały problem by sie wogóle uruchomić na GF2MX ale mimo to nie powinny resetować sprzętu. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kiepas Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 komp zaczął resetować sie nagle nie przy zmienie sterowników, jakie są najlepsze sterwoniki do tej karty graficznej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 A sprawdzałeś temperatury, lato przyszło:), może po prostu komp ma za ciepło. Resetuje się tylko przy aplikacjach 3d? Może cooler na grafie się zatarł? Odnośnie sterów, popróbuj 23.11 + nvratefix, ja używam Omegi 43.45 bo mają w paczce RefreshForce. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 http://img291.echo.cx/img291/8162/gtasareset0gj.jpg zrób tak jak na screenie. Włącz ten emu zamiast reseta powinien być bluescreen - i tam w jednej z pierwszych linijek będzie napisany prawdopodobny problem. Napisz co ci tam pisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kiepas Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 (edytowane) teraz mam stery 30.82 i jak widać to samo, cooler chodzi normalnie nie nagrzewa sie nadmiernie, zreszta inne podzespoły też nie. komputer resetuje mi sie tylko w aplikacja 3d, pozatym obczaiłem ten komuniakat: foto Edytowane 22 Czerwca 2005 przez Kiepas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 (edytowane) Poszukaj na google wpisując pierwszą linijke tego komunikatu driver irql not less or equalOgólnie jest to błąd związany ze ze zlym sterownikiem lub niekompatybilnym sprzetem; z tego co do tej pory znalazłem to możliwe że masz uszkodzoną kość RAM'u - przetestuj ją (np. MemTest'em). Jeśli znasz ang to poczytaj tu: http://aumha.org/win5/kbestop.php Sprawdź także w menadżerze urządzeń czy któryś z podzespołów nie powoduje konfliktu. Edytowane 22 Czerwca 2005 przez EXO3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kiepas Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 konfliktów w menadżerze nie ma żadnych, zmiałem sterowniki od grafiki na wszystkie możliwe więc moze być to coś poważniejszego :( jak zrobić test tym programem do ramu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Wyłączyć resetowanie w przypadku wystąpienia krytycznego wyjątku i poczytać treść BSODa ;) (Mój komputer -> właściwości -> (bodajze zaawansowane, n linuksie nie mam jak sprawdzic ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kiepas Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 już to zrobiłem i kilka postów wyzej jest foto z komuniaktem z tego błądu, próbowałem zmieniac sterowniki nie wiem jak sprawdzić tę pamięć a problem wystepuje nadal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...