metal Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Looknijcie to: Tachyon G9700 Pro Odjazdowy radiator i grafa !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Fajne tylko ja szukam R9500Pro i nigdzie nie mogę dostać :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertcik Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Radeon jak radeon. wszystkie 9700Pro są takie same nawet osławiony Hercules niczym innym się nie wyróżnia (ma troche lepszy cooler ale jak ja założe zalmana to będe miał i tak 1000 x lepszy) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Robertcik - a zwróciłeś uwagę na taktowanie VPU ? 400MHz :) Normalny ma... 325MHz. Ciekawe czy pamięci dadzą 400MHz. Byłby wypas :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Radeon jak radeon. wszystkie 9700Pro są takie same nawet osławiony Hercules niczym innym się nie wyróżnia (ma troche lepszy cooler ale jak ja założe zalmana to będe miał i tak 1000 x lepszy) Tak, tylko, że ten ma fabrycznie rdzeń taktowany 400MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Axcel - byłem pierwszy :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 ;D Swoją drogą jestem ciekav czy ten VPU pracuje teraz przy wyższych napięciach i co dokładnie zmienili. Ps: Po co jest w tyłu kart taki mały radiatorek? Co tam się grzeje? W referencyjnych kartach jest tam blaszka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Z tyłu VPU też się grzeje... Zresztą spawdź to nawet na swoim :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Nie mówie po tym punkcie za VPU/GPU tylko przy brzegu karty przy śledziu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Aha. Nieznaczaiłem o co Ci chodzi. Jest to zapewne chłodzenie zasilania karty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertcik Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Robertcik - a zwróciłeś uwagę na taktowanie VPU ? 400MHz :) Normalny ma... 325MHz. Ciekawe czy pamięci dadzą 400MHz. Byłby wypas :)Na Zalmanie ktry wasnie dostalem (na gpu) wzcigne (420 )mam nadzieje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Robert - szczerze ? Nieliczyłbym na aż tyle. Po modyfikacji napięcia jak osiągniesz 400Mhz to będzie dobrze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 nie obrazilbym sie gdybym dostal cus takiego na gwiazdke 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Mnie sie wydaje ze 400Mhz na rdzeniu jest osiagalne, wystarczy odpowiednio docisnac radiatorek i wentylek do rdzenia :twisted: "According to Andrew Vorobyev, our video editor, new ATI Radeon 9700 Pro cards have an interesting feature: those who tried to overclock them might have noticed a gap between GPU and heatsink (thanks to bvscool, our forum member, for help). To illustrate Andrew made this photo" "The match lies on the GPU with heatsink removed. Notice the about 1mm gap between chip walls and the crystal! ATI's thermogasket doesnt add to the overclocking potential. Naturally, if you remove it, you will have a lot of thermal grease... Those who lowered walls for better chip-cooler contact easily raised R9700 Pro clock up to 400 MHz. Is it the secret of ATI? Perhaps, the company plans to release an "ultra" Radeon 9700 Pro to compete with NV30? With lower frame, special cooler and chip place, and selected GPUs, operating at 400 or even 425 MHz, the release of such cards get more and more real. Furthermore, as Radeon 9700 Pro production has already been honed, nothing can prevent from honing the process technology as well for better yield. " Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 nie obrazilbym sie gdybym dostal cus takiego na gwiazdke 8) jak chcesz to ci go kupie 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbdrag Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 niby że jest dystrybutor na polske tej firmy" VERACOMP" ale czy będzie je miał w dystrybucji czas pokaże.pozd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...