Skocz do zawartości
rafsus

zasilacz POMOCY!!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

wlasnie kupilem sobie zasilacz FSP300-60BT i musze przyznac ze jego wentylator jest bardzo cichy :) ale niestety tylko wentylator :( Otoz moj problem polega na tym ze kiedy go zalacze to wydobywa sie z niego odglos bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz ktory towarzyszy mi przez caly czas uzytkowania kompa :( Chcialem sie dowiedziec czy to normalne (bo dla mnie troszke uciazliwe obecnie to najglosniejszy element w moim komputerze:()? Zasilacz jest 300W

Prosze o porade (a jesli to normalne to poprosze o namiary na dobry i bardzo cichy zasilacz:))

dzieki i pozdrawiam rafsus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie jest cos podobnego wtedy, gdy kompa podlacze do gniazdka bez uziemienia... Srawdz czy masz uziemienie. A jak nie pomoze, to pomarudz tym w serwisie, niech wymienia, bo jak sie zjara zaslka, to moze i cala reszta pojsc a wtedy bedzie placz i zgrzytanie zebuff...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie mam podobny problem zasilacz czasem mi piszczy i sie dziwnie zchowooje :/ mam wraazenie ze to przez niego tak slabo kreci mi sie procek i grafa

jak puszce proca na fsb 160 i zwieksze napiecie na powiedzmy 1,65 to komp wstanie zawiesi sie a po resecie zsilacz zaczyna robic takie tr tr tr tr tr tr tylko w dosc wysokiej czestotliwosci a dioda od powera zczyna bardzo szybko mrugac w rytm tego tr tr tr boje sie ze moze mi w koncu zasilka nie wytrzymac Co wiecej dziala mi ona gozej niz jak byl nowa jak mialem nowa to napiecie proca bylo stabilne jak skala nawet o 0,1 nie skakalo a 3,3 v to najwyzej spadalo do 3,28

teraz na procu mam wachania a zamiast 3,3 v mam 3,23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czasami tak jest że coś piszczy. Tak dokładnie to nie coś a cewki na trafolku wpadają w rezonans. Monitory też tak czasami mają (niestety mi się taki trafił). Poza tym że robią sobie bzzzzz nic temu nie będzie dolegać. W monitorku np wystarczyło dodać pod trafo preszpanową podkładkę i wkoło trafo też dodatkowo dodać preszpanu. w zasiłce nie bardzo można to zrobić. Więc zostaje ci albo słuchanie bzzzzz albo wymiana na nowy - idziesz do sklepu gdzie kupiłeś i walisz gadke że nie możesz się skupić przez to bzzzz i chcesz wymienić i już - teoretycznie nie powinni ci odmówić ale zawsze mogą twierdzić że skoro działa to działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...