rafsus Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Witam wlasnie kupilem sobie zasilacz FSP300-60BT i musze przyznac ze jego wentylator jest bardzo cichy :) ale niestety tylko wentylator :( Otoz moj problem polega na tym ze kiedy go zalacze to wydobywa sie z niego odglos bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz ktory towarzyszy mi przez caly czas uzytkowania kompa :( Chcialem sie dowiedziec czy to normalne (bo dla mnie troszke uciazliwe obecnie to najglosniejszy element w moim komputerze:()? Zasilacz jest 300W Prosze o porade (a jesli to normalne to poprosze o namiary na dobry i bardzo cichy zasilacz:)) dzieki i pozdrawiam rafsus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 wez do sklepo go oddaj i powedz ze cos am popierdzielone i jush ine nie powinny bzyczec tak zeby byly dobrze slyszalen tylko minimalnie u mnie np zasilacz jest od nowosci nei slyszalny wentyl i zasilka silen po porstu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaVeD Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 U mnie jest cos podobnego wtedy, gdy kompa podlacze do gniazdka bez uziemienia... Srawdz czy masz uziemienie. A jak nie pomoze, to pomarudz tym w serwisie, niech wymienia, bo jak sie zjara zaslka, to moze i cala reszta pojsc a wtedy bedzie placz i zgrzytanie zebuff... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 wlasnie mam podobny problem zasilacz czasem mi piszczy i sie dziwnie zchowooje :/ mam wraazenie ze to przez niego tak slabo kreci mi sie procek i grafa jak puszce proca na fsb 160 i zwieksze napiecie na powiedzmy 1,65 to komp wstanie zawiesi sie a po resecie zsilacz zaczyna robic takie tr tr tr tr tr tr tylko w dosc wysokiej czestotliwosci a dioda od powera zczyna bardzo szybko mrugac w rytm tego tr tr tr boje sie ze moze mi w koncu zasilka nie wytrzymac Co wiecej dziala mi ona gozej niz jak byl nowa jak mialem nowa to napiecie proca bylo stabilne jak skala nawet o 0,1 nie skakalo a 3,3 v to najwyzej spadalo do 3,28 teraz na procu mam wachania a zamiast 3,3 v mam 3,23 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 czasami tak jest że coś piszczy. Tak dokładnie to nie coś a cewki na trafolku wpadają w rezonans. Monitory też tak czasami mają (niestety mi się taki trafił). Poza tym że robią sobie bzzzzz nic temu nie będzie dolegać. W monitorku np wystarczyło dodać pod trafo preszpanową podkładkę i wkoło trafo też dodatkowo dodać preszpanu. w zasiłce nie bardzo można to zrobić. Więc zostaje ci albo słuchanie bzzzzz albo wymiana na nowy - idziesz do sklepu gdzie kupiłeś i walisz gadke że nie możesz się skupić przez to bzzzz i chcesz wymienić i już - teoretycznie nie powinni ci odmówić ale zawsze mogą twierdzić że skoro działa to działa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stef Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Ile dales za ten zasilacz i gdzie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...