Master007 Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 (edytowane) Siemka Jakis czas temu kupiłem na allegro wyświetlacz 2x24 Podczas lutowania kapneło mi troszke cyny na płytke a ja głupi ją zerwałem zamiast uzyc odsysacza.......... ale cos 4 sciezki sie "wyrwały' lecz one biegna juz do samego wyswietlacza. Czy jezeli sa one zarwane (4 z bardzo duzej ilosci ) to powinien wyswietlacz dzialac??? oczywiscie zapewne bedzie brakowac jakiegos pola czy cus ale czy powinnien chociaz ruszyc? Edytowane 23 Czerwca 2005 przez Master007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Sprawdź. Skoro ścierzki są przerwane to raczej nie ruszy (albo część będzie martwa). Najlepiej weź szpilkę oczyść kawełek urwanej ścieżki z każdej strony i przylutuj cienkie druciki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 wydaje mi sie ze nie ruszy. zrob tak jak pisze Outlander albo kup specjalny lakier do naprawy sciezek i sproboj nim to naprawic. pamietaj zeby dokladnie oczyscic sciezki z lakieru ochronnego bo inaczej zadna naprawa nic nie da B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master007 Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 chyba jednak kupie nowy bo cos mi sie wydaje ze to nic nie da ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 skoro juz go masz na chacie to czmu by nie sprobowac go odpalic? jak naprawisz i nie ruszy to nic nie tracisz. naprawienie nie boli a zawsze moze ruszyc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 spróbuj sam odpowiedzieć sobie na swoje pytanie.... biorąc za analogię samochód.. jeśli w samochodzi urwiesz 4 przewody czy zapali...? i odpowiedzi są 2... zapali jesli to były pzrewody od keirunkowskazów... lub nie zapali jeśli to były przewody od cewki zapłonowej... pozatym jaki problem w przylutowaniu tam drucikków zamiast ścieżek... skoro wiesz co to odsysacz.. to chyba lutownica nie jest Ci obcym narzędziem.. więc sobie poradzisz... i jak można mieć wątpliwości czy zadziała... (po dolutowaniu kabelków).. przecież wyświetlaczowi to wszystko jedno czy ma połączenia za pomoca ścieżek czy za pomocą drucików... lutuj to i masz LCD jak nowy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master007 Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 wiem co to lutownica i nawet umiem jej uzywac :D ale te ścieżki są tak mikre ze trudno bedzie do zrobic :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 No to rób metodą profesjonalną ;) 1) Oczyścić kawałek ścieżki 2) Przykleić papierową taśmę tak żeby została tylko szczelinka grubości ścieżki 3) Malowac lakierem przewodzącym prąd 4) 1-3 powtórzyć dla wszystkich ścieżek I masz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master007 Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 hmm zastanawiałem sie nad tym tylko jest jeden mały problem :D wyrwane jest w takim miejscu co sciezka przechodzi na 2 strone płytki ( w takiej dziurce) nie wiem czy zrozumiecie oco mi chodzi :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zarzuc foty :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 no to masz jeszcze mneijszy propblem.. to jest przelotka miedziana.. wkałdaśż tam drucik i lutujesz,.. nie wizde prblemu.. pozatym druciki nie musisz lutować do ścieżek.. tlko tam gzdioe się te śceiżki kończą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master007 Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 aa tam walic to :] kupuje na allegro 4x20 za 39zł a tego juz nie bede ruszał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 aa tam walic to :] kupuje na allegro 4x20 za 39zł a tego juz nie bede ruszał. 1514293[/snapback] Moze chcesz komuś oddać? :D dobrze sie nim zaopiekuje :P :wink: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salaciarz Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Dziwny człowiek........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master007 Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 z chceci bym ci oddał ale nie wiem czy bardziej go nie zwalilem :] cos podczas lutowania odeszło to kółeczko miedziane :] tzn 3 bo nie chcialo mi sie szukac lutownicy 40 to ziołem transformatorówke. moze zaraz zdjatka wrzuce jezeli znajde bakterie do aparatu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master007 Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Neuro cos zdjecia nie chca wyjsc a mi do tego baterie padły :( jak chcesz napisz na priva to ci podam nr konta i wpłac mi ze 4zł na przesyłke to ci go wyśle bo nie ma co go niszczyc. A może ty go sobie zrobisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Ok, juz pisze na gadu :D sorry za OT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...